Peskov despre demisia liderului cecen, Ramzan Kadîrov

Secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov a declarat că Vladimir Putin nu a primit o cerere oficială din partea președintelui Ceceniei, Ramzan Kadîrov privind demisia sa din funcție, potrivit Interfax.

kadyrov
Amintim că Ramzan Kadîrov s-a declarat dispus să demisioneze pentru a-i ajuta pe rebelii proruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk.

“Intenţionez să-l rog pe preşedintele (rus Vladimir Putin) să mă lase să plec din această funcţie, pentru a merge în Donbas să apăr interesele cetăţenilor care luptă acolo”, a declarat el, într-un interviu pentru postul NTV.

De asemenea, Kadîrov a menţionat că nu este îngrijorat de decizia autorităţilor de la Kiev de a deschide un dosar penal împotriva sa. Serviciul de securitate ucrainean a lansat săptămâna trecută o anchetă împotriva lui Kadîrov pentru ameninţări la adresa unor deputaţi ucraineni. La rândul său, preşedintele Ceceniei a declarat că va lansa o procedură penală împotriva a trei deputaţi din Ucraina, care au pledat în repetate rânduri pentru destabilizarea situaţiei în Rusia.

You may also like

Comments are closed.

By