9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

PĂZEA LA VAMĂ! Nu încercați să o faceți pe șmecherii!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În ajunul sărbătorilor de iarnă, colaboratorii vamali au declanşat o serie de acţiuni pentru a preveni și contracara transportarea frauduloasă a mărfurilor, fără achitarea taxelor vamale.

Potrivit datelor instituției, în ultimele 24 de ore, colaboratorii postului vamal Ocniţa – Sokireanî au prevenit introducerea frauduloasă a unui lot de băuturi alcoolice, fără acte de proveniență și fără timbru de acciz.

marfa

marfa2
Marfa a fost depistată într-un Mercedes Benz Sprinter, care se întorcea în Republica Moldova din Ucraina. șoferul transporta un lot de băuturi alcoolice de peste 30 de sticle de divin „KVINT” pe care nu l-a declarat organului vamal.Băutura a fost camuflată în compartimentul marfar, inclusiv sub banchetele pasagerilor.

Mai mult, conducătorul auto, un moldovean în vîrstă de 39 de ani a declarat că nu transportă mărfuri în cantităţi comerciale, care fac obiectul declarării conform procedurii prevăzute de legislaţia vamală.

Pe acest caz, a fost întocmit un proces-verbal conform indicilor art. 287 Cod contravențional al Republicii Moldova, conform căruia, conducătorul auto este obligat să achite o amendă de 3000 lei, iar lotul de băuturi a fost supus procedurii de confiscare şi efectuare a expertizelor de specialitate în vederea stabilirii aspectului de contrafacere.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img