”PATRIA” atacată prin mass-media // Campanie masivă de dezinformare

Scrisoarea deschisă a Partidului Politic ”PATRIA” către reprezentanții mass-media, CCA, misiunilor diplomatice, asociațiilor și organizațiilor pentru apărarea drepturilor omului

Dorim să vă atragem atenția asupra faptului că pe parcursul unei perioade îndelungate, în mai multe mijloace de informare în masă, inclusiv posturi de televiziune, presa scrisă și online, continuă să fie difuzate informații mincinoase, denigratoare și defaimătoare la adresa formațiunii politice ”Patria” și liderului acesteia Renato Usatîi.

Evenimentele organizate de partidul nostru sunt în mare parte ignorate de mass-media sau frecvent distorsionate, prezentate incorect și incomplet.

Publicând informații false, unele mass-media manipulează opinia publică, urmărind un singur scop – să discrediteze și să păteze imaginea partidului, care critică și arată adevărata față a șefilor lor afiliați politic.

Menționăm că, în calitate de autoritate care reglementează domeniul comunicării audiovizuale, CCA, nu a reacționat la campania de denigrare a imaginii lui Renato Usatîi și a echipei lui desfășurată de unele mass-media.

Este vorba inclusiv despre difuzarea spotului electoral al Partidului ”Pentru Neam și Țară” la mai multe posturi de televiziune autohtone, în care pe fundalul unor imagini și expresii cu caracter extremist au fost prezentate fotografii cu Renato Usatîi și membrii echipei ”Patria”. Plângerea noastră precum că acest spot face apel direct la ură, nu corespunde realității și este interzis de legislația în vigoare, nu a fost auzită.

Postul de televiziune Publika TV difuzează masiv reportaje și știri despre ”Antifa” în care este inclus și Renato Usatîi, inclusiv tot ce îl vizează. Chiar și ieri seara, 2 decembrie, știrile despre reținerea membrului ”Patria”, Nicolai Țipovici, au fost ilustrate cu imagini de la perchezițiile și reținerea activiștilor ”Antifa”, astfel manipulând opinia publică și încălcând normele legale și a bunului simț.

Astfel, Partidul Politic ”Patria” cere Consiliului Coordonator al Audiovizualului să se autosesizeze, să verifice activitatea postului de televiziune Publika TV și să îl sancționeze pentru difuzarea informațiilor false, manipulatoare și denigratoare.

Ne adresăm către reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, organizațiilor naționale și internaționale pentru apărarea drepturilor omului și reprezentanților societății civile să se expună pe marginea acestei situații și să se implice în redresarea ei.

Campania de discreditare a imaginii partidului ”Patria” și a liderului acestuia, Renato Usatîi, trebuie oprită!!!

Serviciu de presă al PATRIA

You may also like

Comments are closed.

By