O PIZZERIE din municipiul Chișinău ÎNȘEALĂ consumatorii

pizza
Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) a depistat că o pizzerie înșeală consumatorii atunci cînd comandă produse online.

APC a inițiat un control de stat inopinat la o unitate de alimentație publică din mun. Chișinău după ce mai mulți consumatori au depus sesizări. În cadrul controlului, a fost comandată o pizza de pe pagina web a unității, unde era scris că pizza are masa netă de 890 grame, însă în realitate pizza avea doar 682 grame, rezultă că consumatorul era înșelat cu 208 grame, ceea ce înseamnă că la fiecare pizza comandată consumatorul este înșelat cu 16,84 lei. Acestă acțiune contravine art. 10, lit. c) al Legii Nr. 105 din 13.03.2003 privind protecţia consumatorilor și este catalogată drept înșelare a consumatorilor.

De asemenea, pe pagina web este o condiție de livrare că precum dacă faci comandă de o anumită sumă de bani, livrarea este gratuită, însă în realitate pentru fiecare pizza comandată la prețul standard era adăugat suplimentar încă 5 lei, ceea ce reprezintă iarăși o încălcare gravă a drepturilor consumatorilor.

Pentru neconformitățile depistate, inspectorii au încheiate procese-verbale cu privire la contravenţie. De asemenea, au fost eliberate prescripții de înlăturarea a neconformităților.

Menționăm că APC, conform legislației, nu are dreptul să divulge denumirea agentului economic.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor sugerează consumatorilor:

· refuzaţi să cumpăraţi produse pentru care aveţi indoieli privind gradul de prospeţime, calitatea şi modul de informare prin etichetare;

· verificaţi dacă în meniu sunt afişate cantitatea şi preţul produselor;

· analizaţi modul de prezentare a personalului de servire (ecusonul cu numele/prenumele angajatului, echipamentul de protecţie, curaţenia mîinilor, prezenţa rănilor/zgîrieturilor etc.);

· analizaţi organoleptic felurile de mîncare aduse, iar dacă aveţi suspiciunea de produs alterat, refuzaţi mîncarea;

· solicitaţi şi păstraţi bonul de casă sau un alt document, care confirmă faptul cumpărării produsului, pentru a putea înainta reclamaţii privind calitatea produsului.

În cazul în care v-au fost lezate drepturile, nu ezitaţi, să apelaţi la APC care vă poate consilia gratuit telefonic (linia telefonică fierbinte 022 741464 şi 080028028 (apel gratuit din teritoriul Rep. Moldova)) sau vă ajută să depuneți o plîngere la sediul APC din str.Vasile Alescandri, et. 1, bir. 101.

You may also like

Comments are closed.

By