Moldovenii riscă să rămână înzăpeziţi în şapte state din UE

a

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează cetăţenii Republicii Moldova că în urma ninsorilor abundente, pe teritoriul mai multor state europene, printre care România, Ungaria, Austria, Germania, Belgia, Franţa, Spania, a fost emis cod galben/portocaliu de ninsori şi viscol pentru perioada 29-31 decembrie 2014, anunţă Ministerul de Extrene într-un comunicat de presă.

Astfel, pe mai multe autostrăzi şi drumuri naţionale din aceste state sunt înregistrate blocaje de circulaţie şi există riscul de înzăpezire.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor moldoveni şi transportatorilor auto să se informeze despre condițiile meteorologice din țara în care urmează să călătorească şi să manifeste maximă prudenţă la drum.

în acelaşi timp, Poliția de Frontieră roagă șoferii să evite punctele de trecere Cahul-Oancea și Giurgiulești -Galați. Autoritățile române cu atribuții la frontiera au anunțat că din cauza condițiilor climaterice au fost închise unele drumuri și participanții la traficul transfrontalier sunt nevoiți să rămana blocați în punctele de trecere, pâna la redresarea situației!

You may also like

Comments are closed.

By