Mihai Ghimpu este un ipocrit

GHIMPU

[dropcap1]C[/dropcap1]onstatăm cu regret că ipocrizia unor actori politici de la Chișinău, care se declară salvatori ai cursului european al Republicii Moldova, nu are limite.

În loc să emită un comunicat de presă în care să explice motivul real pentru care au decis să blocheze, practic, negocierile în cadrul coaliției, cerând funcția de Președinte al Țării, Partidul Liberal lansează acuzații grave în adresa Moldova24, despre care susține că ar opera cu falsuri în scopuri de manipulare.

Ar fi bine ca Mihai Ghimpu să explice în comunicatul de presă câte apeluri nepreluate (de pe numerele de telefon ale redacției Moldova24) au fost înregistrate în telefonul său, cu o oră înainte de plasarea materialului despre dorințele sale prezidențiale și de ce nu a dorit să răspundă la întrebările noastre. Același lucru ar trebui să îl facă și secretariatul partidului, către care au fost făcute demersurile necesare pentru ca întrebarea noastră („Este adevărat că în cadrul negocierilor revendicați funcția de Președinte al țării ?”) să ajungă cu siguranță la Președintele Partidului.

În loc să răspundă în momentul în care se simțeau cu musca pe căciulă, cei din PL au decis să tacă și să emită un comunicat de presă abia a doua zi, în care să acuze presa care își face bine lucrul, spre marea dezamăgire a lui Mihai Ghimpu.

[dropcap2]R[/dropcap2]eamintim încă o dată că Moldova24 nu a operat niciodată cu informație dubioasă și falsuri și de fiecare dată, mai devreme sau mai târziu, adevărul publicat de jurnaliștii noștri, a ieșit la suprafață.

Ipocrizia de care dă dovadă Mihai Ghimpu, catalogând o instituție de presă care face dezvăluiri inconvenabile „celui mai corect dintre politicieni” despre negocierile din cadrul noii coaliții, este evidentă și dăunătoare cursului european. Or, minciuna și lașitatea de care dă dovadă Mihai Ghimpu, chiar și față de propriii alegători, prin nedorința de a le spune verde-n ochi că a optat sau cel puțin a încercat să obțină funcția de președinte, nu poate avea nimic în comun cu valorile europene, de care spune el, s-ar ghida în activitatea sa Partidul Liberal.
Îi amintim pe aceeași cale că înainte ca Moldova24 să publice materialul despre dorințele utopice ale liderului PL ( utopice – pentru că cetățenii acestei țări au putut observa prestația strălucită a lui Mihai Ghimpu în funcția de președinte Interimar-de-conjunctură), și alte surse media au realizat subiecte la aceeași temă (vezi sit-ul Infotag.md, care face trimitere la alte surse decât cele ale moldova24, dar și ora publicării materialului despre revendicările lui Ghimpu). Acest lucru nu ne face să credem decât că Mihai Ghimpu ar avea ceva anume cu Moldova24.
Îl felicităm cu această ocazie, pentru că Moldova24.info va atrage de acum în colo și mai multă atenție la activitatea PL și în special a lui Mihai Ghimpu, care, în loc să răspundă pentru propriile acțiuni și cuvinte, ne acuză mișelește de fals și manipulare. Or, faptul că încearcă să camufleze adevărul în acest caz, ne face să credem că ar putea să o facă și în timpul guvernării. Din acest motiv vom fi cu ochii pe el pentru ca să informăm (și prin asta să protejăm) cetățenii acestei țări de eventuale miș-mașuri ale personajului în cauză.

Îi sugerăm totuși, ca în loc să se războiască cu presa, să încerce să-și pună la punct comunicarea cu publicul în cadrul partidului, sau, dacă nu există nici un om din partid în care mai are încredere, pe care l-ar putea delega să vorbească cu presa, să încerce să răspundă măcar el la telefon.

[dropcap2]B[/dropcap2]ănuim că nedorința lui de a răspunde în momentul în care îl cel puțin 2 reporteri sunau insitent atât pe numărul personal a lui Mihai Ghimpu cât și pe toate numerele Partidului, demonstrează o dată în plus că a fost prins cu mâța în sac și, știind care e întrebarea la care va trebui să răspundă, nu avea pur și simplu cum să nege că a pus ochiul pe funcția de președinte și a vorbit despre asta cu partenerii de coaliție. Din acest motiv a ales să tacă și să atace mai târziu.

O ultimă remarcă pentru Mihai Ghimpu: presă nu este obligată să laude PL, PLDM sau PD și nici un alt partid. Presa este obligată să vegheze asupra bunei funcționări a statului și a democrației în stat, iar activitatea unui partid, cât și pretențiile acestuia de ocupare a unei sau altei funcții, precum și negocierile de constituire a unor alianțe post electorale, cu toate momentele plăcute și mai puțin plăcute ale acestora, se încadrează perfect în categoria evenimentelor despre care presa este pur și simplu obligată să relateze.

[dropcap2]C[/dropcap2]onsiderăm că acuzațiile lansate de Mihai Ghimpu, nu-i fac față unui politician onest și demonstrează lipsă de bun simț, iar de acest lucru ar trebui să țină cont și partenerii săi de coaliție, care cunosc cel mai bine cine iese mincinos din toată această poveste – cu siguranță nu jurnaliștii de la Moldova24.

Gabriel Călin,
Director Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By