METODE BOLȘEVICE FOLOSITE DE PROEUROPENI sau pentru ce poți fi arestat în Republica Moldova

tipovici

[dropcap1]R[/dropcap1]eținerea lui Nicolae Țipovici, membru PATRIA, candidat pe listele acestei formațiuni la alegerile din 30 noiembrie, demonstrează odată în plus că în Republica Moldova legea este tipărită pe hârtie de veceu, iar unii politicieni nu ezită să folosească această hârtie de fiecare dată când își rezolvă chestii legate de bunăstarea lor financiară sau de răfuiala cu oponenții politici.

Astfel, potrivit avocatului lui Țipovici, Igor Șeremet, clientul său a fost arestat, cu o mulțime de încălcări de procedură, pentru că pe internet, au apărut pozele unor așa-zise discuții dintre acesta și Renato Usatîi, din care reiese că cei doi puneau la cale omorul unuia dintre cei mai tineri și bravi colonei din istoria omenirii – Gheorghe Cavcaliuc.

[dropcap2]P[/dropcap2]ozele, susține apărarea sunt adevărate, doar că profilurile din aceste poze sunt false. Iar discuțiile sunt o făcătură clară, mai ales că cu câteva zile în urmă, în cadrul unei conferințe de presă, dar și în câteva plasări pe facebook, MEMBRII PATRIA au anunțat despre faptul că au depistat zeci de accounturi fake, care le imitau pe cele reale ale membrilor PATRIA. Asta însă nu i-a oprit pe polițiști și procurori să dispună reținerea lui Nicolae Țipovici.

La rândul său și Renato Usatîi a declarat într-o intervenție prin Skype, în cadrul unei conferințe de presă, că nu e îb stilul lui să scrie atât de mult pe facebook sau prin intermediu viber, pentru că nu o poate face fizic : „Am degetele prea mari pentru a putea să scriu atâta de pe IPhone. Colegii mei din partid pot să vă confirme cum arată viberul meu.”

O concluzie pe care o putem deduce constă în faptul că poliția și procurorii au creat un precedent foarte grav, în urma căruia, dacă dorești să bagi pe cineva în arest, este destul să creezi un account fake și să scrii acolo că intenționezi să îl violezi pe un ex-prim ministru demis pentru corupție, de exemplu, sau pe un partener de alianță al acestuia.

viol

O altă concluzie constă în faptul că, deși Țipovici este figurant al unui dosar penal la comandă, în care i se incriminează contrabada de valută, dovezile acelui dosar sunt atât de puternice încât mult mai credibile sunt pozele fake din viber, pentru care a fost arestat.

Gabriel Călin
Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By