Marea cacealma sau cum sunt împărțite funcțiile (VIDEO)

Mihai-Ghimpu-Marian-Lupu-Vlad-Filat

[dropcap1]D[/dropcap1]eși cele trei partide care formează noua coaliție de guvernare (PL, PLDM și PD) au anunțat în comunicatele de presă, practic identice, emise astăzi, 4 decembrie, că au fost create grupuri de experți „care vor începe elaborarea Programului de guvernare pentru următorii patru ani”, acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Surse din cadrul PD și PL au declarat pentru Moldova24 că nici nu s-a discutat încă componența acestor grupuri, dar, cel mai probabil din ele vor face parte „persoane din eșaloanele secunde” ale celor trei partide.

[dropcap2]C[/dropcap2]ert este un singur lucru – liderii partidelor au decis doar de principiu crearea unei coaliții de guvernare, iar abia acum vor începe negocierile pentru partajarea funcțiilor în stat, iar grupurile de experți nu vor face nimic altceva decât să lucreze asupra unui text, care va fi prezentat opiniei publice drept Program de guvernare comun.

Astfel, cele trei partide încearcă să distragă atenția opiniei publice, orientând-o spre grupurile de experți din eșalonul 2, pe când bătălia pentru funcțiile în stat se va da
totuiși între liderii partidelor.

Potrivit unor surse, PLDM va fi înlăturat de la conducerea Guvernului. Asupra acestui scenariu insistă PL și PDM. În schimb, Vlad Filat revendică postul de Președinte al Parlamentului, deși declarase anterior că la negocieri, PLDM-ul nu ține neapărat să obțină vreo funcție. În același timp, cel mai probabil, spun surse din cadrul PD, Adrian Candu va fi propus în funcția de prim-ministru de către președintele Nicolae Timofti, asta deși PL-ul își dorește fotoliul pentru Dorin Chirtoacă.

Gabriel Călin,
Pentru Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By