Mâine, Belgia va fi paralizată de o grevă generală

aeroport

Belgia riscă să fie paralizată luni de o grevă națională de 24 de ore. Începând de duminică de la ora locală 22.00 (21.00 GMT), traficul aerian în Belgia ar urma să fie stopat în totalitate.

Controlorii aerieni au decis să se alăture grevei naționale de luni. Astfel organizația care gestionează traficul aerian belgian nu va putea asigura decolarea sau aterizarea avioanelor timp de 24 de ore. Celelalte mijloace de transport ar urma să fie de asemenea total paralizate, întrucât ar trebui să nu circule nici un tren, atât pe rețeaua națională, cât și pe legăturile externe, de duminică seară, de la ora 22.00.

Școlile, închisorile, administrația publică și chiar și tribunalele ar urma să fie în grevă. De asemenea, programele radio ar urma să fie înlocuite de muzică. La fel sectorul industrial, distribuția și poșta ar putea să fie oprite.

Protestele de luni vor fi organizate de trei mari confederații sindicale din Belgia. Aceștia sunt nemulțumiți de programul de reforme al premierului Charles Michel, 38 de ani, cel mai tânăr premier din istoria Belgiei. Printre măsurile vizate de premier se numără majorarea vârstei de pensionare de la 65 la 67 de ani precum și reducerea cheltuielilor în serviciile publice, cultură și transporturi, totul în ideea de a realiza economii de 11 miliarde de euro în decurs de cinci ani.

You may also like

Comments are closed.

By