LUPU: Rezultatul PSRM ar putea fi considerat UN MIRACOL

lupu 6

Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu afirmă că a fost un scrutin parlamentar plin de surprize, una dintre care ar fi voturile acumulate de PSRM. Democratul este convins că în spatele acestor rezultate ale socialiștilor s-ar afla mai mult decât simpatia moldovenilor.

”Avem supriza Partidul Socialiștilor. Rezultatul lor ar putea fi considerat un miracol, însă noi știm bine că miracole nu există și eu nu cred în miracole. Există, cu siguranță ceva, sunt anumite explicații care stau în spate, care au asigurat această situație să o numim miracol, dar despre aceste fenomene vor vorbi experții și, probabil, timpul ne va deschide anumite paranteze”, a declarat Marian Lupu, în cadrul unei conferințe de presă.

Cu toate acestea, Lupu se declară mulțumit că Moldova a ales să meargă în continuare pe calea europeană.

”Moldovenii au reconfirmat susținerea pentru politicile de integrare europeană. Dorința de a se dezvolta în pace, de a continua parcursul pe o cale civilizată, iată criteriile principale care trebuie puse la baza negocierilor post-electorale și a formării viitoarei coaliții de guvernare. PD va fi ferm pe aceste poziții”, a adăugat liderul PD, menționând că partidul său este singura formațiune politică care a fost la guvernare și singurul partid parlamentar care a înregistrat o creștere a scorului său electoral de 25 la sută în comparație cu rezultatele obținute în 2010.

În cadrul aceleași conferințe, Marian Lupu a prezentat și datele numărătorii paralele pe care a efectuat-o PD. Potrivit acestora,  PSRM a acumulat 20,56 la sută, PLDM 19,6%, PCRM 17,56%, PD 15,9% și PL 9,27 procente.

„PD s-a apropiat de rezultatul de 16 la sută din totalul sufragiilor, după datele preliminare, în pofida atacurilor murdare din partea unor grupuri de interese, lovituri murdare care s-au intensificat pe durata campaniei electorale. Acest rezultat se datorează aprecierii cetățenilor și campaniei electorale desfășurate în mod profesionist”, a conchis Lupu.

Marian Lupu a menționat, totodată, că miniștrii PD, dar și întreaga echipă au revenit la treabă pentru a continua proiectele începute până la alegerile parlamentare și îndeamnă toate forțele politice să le urmeze exemplul pentru a asigura ordinea și stabilitatea în țară.

You may also like

Comments are closed.

By