LIBERALUL MUNTEANU EXPLICĂ DE CE PL OPTEAZĂ PENTRU NATO // Secretele de stat ale Elveţiei neutre (Imagini senzaţionale)

valeriu-munteanu

O fermă sau o casă de vacanţă ori o pensiune agroturistică sunt doar un camuflaj pentru bunkere dotate cu tunuri şi mitraliere de mare calibru. Saraiul unui fermier este doar acoperişul pentru un tun de mare calibru de 150 mm. La fel şi o căpiţă de fân care ar trebui să asigure furajul pentru faimoasele vaci de lapte.bunker-elvetia

Stânci şi pereţi muntoşi falşi se dau la o parte şi apar gurile de foc ale artileriei. Turiştii care fotografiază superbe peisaje montane nici nu visează că, de fapt, surprind pe peliculă secrete militare şi bunkere burduşite de armament greu. Avioane de vânătoare-bombardament sunt găzduite în hangare săpate în munţi. În câteva minute sunt scoase afară de un tractoraş şi puse pe o şosea naţională, care se transformă în pista unui aerodrom militar. Baze secrete în munţi şi bunkere prevăzute să reziste unui atac nuclear.

Orice şosea, drum lateral, cătun, se află sub puterea de foc a armatei. Nu există unghiuri moarte de tragere sau obiective neacoperite de puterea de foc. Invadatorul care crede că va avea parte de o plimbare turistică într-o ţară paşnică se va înşela amarnic, va nimeri în iad. Ţara respectivă este Elveţia cea neutră

Vă invit să vizionaţi alăturat reportajul „Defence d’entrer” (Acces interzis) despre secretele armatei elveţiene, în care, la începutul anilor 2000, secretoasa armată elveţiană a permis unei televiziuni să îi filmeze secretele.

În lipsa alianţelor militare, o ţară neutră este nevoită să-şi asigure de una singură apărarea. Neutralitatea este deci foarte scumpă, şi şi-o permit numai ţări foarte bogate, care pot avea cheltuieli mari pentru apărare. Elveţia are o populaţie dublă faţă de Republica Moldova, dar are un buget de apărare de 4,83 miliarde dolari, pe când Republica Moldova cheltuie pentru apărare circa 20 milioane dolari pe an. Deci, Elveţia cheltuie pentru apărare o sumă de 250 ori mai mare decât Republica Moldova, o diferenţă astronomică. Iar Elveţia nu este ameninţată de nimeni, fiind înconjurată de state NATO, pe când Republica Moldova se află la porţile războiului, în cea mai instabilă regiune din Europa.

Filmul prezentat aici demolează lozinca mizerabilă a propagandiştilor ruşi care făceau o campanie de publicitate stradală în Chişinău: Moldova ca Elveţia, fără NATO şi UE. Republica Moldova nu va fi niciodată ca Elveţia pentru că nu are bani să-şi asigure de una singură apărarea. Singura şansă pentru asigurarea securităţii naţionale, pentru apărarea independenţei naţionale, a vieţii şi bunurilor cetăţenilor Republicii Moldova este aderarea la NATO.

Şi încă ceva, ştiţi de ce şi-a organizat Elveţia o asemenea formidabilă apărare? Ne spune filmul — de teama unui atac sovietic, deşi URSS se afla la peste 2000 km depărtare. În schimb, Republica Moldova socoteşte Rusia „partenerul său strategic”, deşi aceasta îi ocupă ilegal o parte din teritoriu şi reprezintă cea mai mare ameninţare pentru siguranţa naţională.

VALERIU MUNTEANU

You may also like

Comments are closed.

By