Leancă a plecat din țară, Filat a adunat șefii de filiale să-i convingă să-l propună pe EL în funcție

filat

Liderul PLDM, Vlad Filat, nu se lasă și caută orice mijloc prin care să ocupe una din primele funcții în stat. În această seara, profitând de faptul că premierul Iurie Leancă e plecat la Bruxelles, Filat a adunat toți șefii de filiale „pentru o discuție despre viitorul partidului”. Totul a fost de fapt, din nou, un pretext pentru ca aceștia să asiste la sceneta pregătita de oamenii lui Vlad Filat.

De aceasta dată, actorul principal a fost președintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, care s-a ridicat în picioare și cu o „spontaneitate” exersată a cerut liderilor de filiale să accepte că este obligatoriu ca PLDM sa-l propună la una din primele funcții în stat pe Vlad Filat, nu pe Iurie Leancă.

Reamintim că Vitalie Rotaru a devenit celebru dupa ce s-a făcut de râs la o manifestare oficială, când nu a fost capabil să-și țină discursul și a parasit tribuna tremurând, dar și prin bețiile pe care le trage în celebrul club din centrul capitalei – Cocos. De această data însa, la întrunirea PLDM, s-a transformat în cel mai aprig susținător al lui Filat.

Toate acestea se întamplă în timp ce PLDM ascunde tot mai greu conflictul intern uriaș prin care trece. ‎Mai mulți dintre liderii de filiale PLDM ne-au confirmat informațiile despre întalnirea din aceasta seara și s-au declarat „scârbiți de ceea ce se întâmplă în partid și de modul în care Vlad Filat distruge ce a mai rămas din PLDM”. Ei afirma ca în cazul în care liderul PLDM nu va renunta la orgoliu și obsesia pentru funcție, ruperea partidului este iminentă, deoarece o grupare tot mai mare, în special din fracțiunea parlamentară, a trecut în tabăra lui Leancă.

Ruptura se pare că e din ce în ce mai aproape totuși, pentru că, spun aceleași surse, întrunirea de astăzi și propunerea întâmplătoare ale faimosului Rotari nu sunt nimic altceva decât motiv pentru pregătirea unei ședințe a Consiliului Național Politic, regizat de „demisionarul” Filat, în care după lungi dezbateri  democratice să se ia decizia ca anume Filat și nu Leancă să fie înaintat la una dintre funcțiile importante în stat.

Reamintim că săptămâna trecută Vlad Filat a încercat aceeași mișcare la Biroul Politic al partidului, dar a eșuat în ideea de a obține o decizie majoritară a Biroului pentru nominalizarea lui. Este de observat și faptul că de mai mult timp Vlad Filat nu a apărut în public și nu a mai vorbit deloc despre candidatura lui Iurie Leancă la funcția de premier.

Surse din PLDM spun că motivul pentru care Filat nu-l mai vrea pe Leancă premier sub nici o formă e‎ste legat de acțiunile acestuia în cazul BEM, de investigațiile socilitate și în special de faptul ca ar fi chemat delegații de experți de la FBI, FMI și Banca Mondială, pentru a face verificări legate de jaful care a avut loc la această bancă.

Pentru a preîntampina iar comunicatele minciunoase ale PLDM, Moldova24 informează serviciul de presă al formațiunii și analiștii afiliați, că știrea a fost confirmată de cel puțin 4 șefi de raioane și un reprezentant al fracțiunii PLDM.

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By