Klaus Iohannis A DEMISIONAT din funcţia de primar al Sibiului

klaus-iohannis
Klaus Iohannis şi-a prezentat, astăzi, demisia din funcţia de primar de Sibiu. Consiliul Local urmează să aleagă un primar interimar.

„Acest lucru este necesar pentru a putea prelua peste câteva zile mandatul de preşedinte al României. Peste aproximativ o oră, Consiliul Local se va întruni pentru a desemna un primar interimar”, a anunţat preşedintele ales al României, Klaus Iohannis.

El le-a mulţumit colaboratorilor din primărie şi din celelalte instituţii de la nivel local cu care a colaborat de-a lungul anilor în calitate de edil al oraşului, însă a ţinut să le mulţumească în mod deosebit locuitorilor urbei.

„Vreau să le mulţumesc sibienilor care mi-au acordat de patru ori încrederea lor. În 14 ani şi jumătate, am reuşit împreună să transformăm oraşul. Dintr-un oraş provincial uşor prăfuit, Sibiul a devenit capitală culturală europeană şi apoi unul dintre cele mai cunoscute şi admirate oraşe din România. Le mulţumesc că au făcut aceste lucruri posibile. Pentru mine a fost o onoare şi o plăcere să le fiu primar 14 ani şi jumătate”, a spus fostul primar.

Iohannis a spus că îşi va face timp să viziteze des oraşul pe care l-a condus. „În vizită o să mă întorc de multe ori. (…) Când spun acasă, spun Sibiu”, a spus Klaus Iohannis care şi-a arătat disponibilitatea de a da sfaturi viitorului primar, dacă acesta va dori să-l consulte în chestiunile care ţin de gospodărirea oraşului.

„Îmi pasă în continuare de Sibiu. Nu voi avea nici o implicare concretă, dar mă voi bucura dacă vreodată mi se va cere un sfat”, a spus Iohannis.

Preşedintele ales a precizat că va lua cu el la Cotroceni o parte din lucrurile din biroul de la primărie. „Da, lucrurile mele personale, le voi lua cu mine, o parte cu siguranţă le duc cu mine la Cotroceni”.

Întrebat dacă va duce la Cotroceni şi ceasul bunicului, Iohannis a spus că acolo este cu siguranţă un ceas. „De undeva, trebuie dată ora exactă în România”, a explicat Iohannis.

În ceea ce priveşte echipa de consilieri de la Cotroceni, Iohannis a arătat că o va anunţa „când va fi finalizată selecţia”.

Nu în ultimul rând, Iohannis a confirmat că va pleca într-o vizită privată în SUA, pentru câteva zile.

Klaus Iohannis a fost ales primar al municipiului Sibiu, la 30 iunie 2000, în al doilea tur de scrutin, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. În 2004 a fost reales cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obţinut un nou mandat de primar, întrunind 83,2% din opţiuni. De asemenea, a fost reales în funcţia de primar al Sibiului la alegerile locale din 10 iunie 2012.

A iniţiat numeroase contacte cu investitori străini şi cu oficiile Uniunii Europene. Sub angajamentul său, municipiul Sibiu a fost numit Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2007 (împreună cu Luxemburg).

Klaus Iohannis a fost ales în 16 noiembrie preşedinte al României. Pe lângă demisia de la primăria Sibiu, Iohannis va trebui să demisioneze şi de la şefia PNL.

sursa: romaniatv.net

You may also like

Comments are closed.

By