Jurista primăriei Cahul, după gratii. A prejudiciat instituţia cu peste 50 milioane lei

primaria cahul
Jurista primăriei Cahul a fost condamnată la închisoare cu executare după ce a prejudiciat instituţia în care activa cu peste 50 milioane de lei.

Serviciul Sud al Procuraturii Anticorupţie a stabilit că, în august 2011, inculpata, fără a fi împuternicită de a reprezenta interesele Consiliului orăşenesc Cahul, a participat la o şedinţă de judecată într-un caz de încasare de la primărie în folosul unei firme a prejudiciului în formă de venit ratat şi a dobînzii de întîrziere în sumă de 60 milioane lei. Cîteva zile mai tîrziu, instanţa a emis Hotărîrea de încasare din contul primăriei Cahul în beneficiul reclamantului a sumei de 53 143 500 lei cu titlu de venit ratat şi a taxei de stat în sumă de 5000 lei, hotărîrea fiind cu termen de atac de 20 de zile.

Conştientizînd faptul că, această hotărîre va fi atacată, inculpata, fără a fi delegată, s-a prezentat la Judecătoria Economică de Circumscripţie, a ridicat Hotărîrea judecătorească şi doar peste o lună a prezentat-o secretariatului primăriei, cînd termenul de atac al acesteia deja expirase. Astfel, jurista a prejudiciat bugetul primăriei cu 53 146 500 lei.

În octombrie 2011 a fost intentată procedura de executare a documentului executoriu, privind încasarea de la primăria or. Cahul în beneficiul reclamantului, a venitului ratat, a dobânzii şi cheltuielilor de judecată, hotărîre, care a fost casată ulterior de Curtea Supremă de Justiţie, fiind remisă spre o nouă rejudecare. În rezultatul sechestrului aplicat pe bunurile ce aparţin cu drept de proprietate Primăriei, au fost cauzate daune intereselor publice, în proporţii deosebit de mari.

Recent, femeia, în vîrstă de 36 de ani, pentru fapta de depăşire a atribuţiilor de serviciu ce a cauzat urmări grave intereselor publice, a fost condamnată la 6 ani de închisoare, cu privarea de dreptul a ocupa anume funcţii în sfera publică timp de 10 ani.

Sentinţa este cu drept de atac.

You may also like

Comments are closed.

By