IPOTEZĂ în cazul elicopterului prăbuşit la Siutghiol: Pilotul ar fi încercat să-și amuze colegii

elicopter_smurd_b92b82ac7d_c27a5f2935_7f32f91521
O nouă ipoteză privind prăbușirea elicopterului în lacul Siutghiol a fost lansată de către doi jurnaliști români, Liviu Alexa şi Lucian Mândruţă. Cei doi ziarişti afirmă că accidentul a fost cauzat de eroarea pilotului comandor Petre Cătuneanu. Conform jurnalistului de la Ziarul de Cluj, pilotul „s-a jucat efectiv cu elicopterul, practică des întâlnită la Constanţa. Mai pe şleau, ajuns deasupra luciului de apă de la Siutghiol, Cătuneanu, cu 2000 de ore de experienţă pe acel elicopter, a vrut să îi amuze pe colegii de echipaj şi, prin manevre pe care le mai încercase deja, făcute prin balansarea elicopterului foarte aproape de luciul lacului, să ridice apa şi să facă valuri spectaculoase. În spatele lui Cătuneanu, se afla Ginel Crăcănel, cu mai puţine ore de zbor, şi pe care Cătuneanu vroia să iî impresioneze”. Conform sursei citate, aceste lucruri se află deja într-un raport aflat pe masa premierului român Victor Ponta.

Jurnalistul Lucian Mândruţă, care deţine brevet de zbor şi este totodată şi specialist în aviaţie, a scris pe contul de Facebook că „pilotul elicopterului prăbuşit făcea „ghiduşii” cu aparatul”.

Se pare că Petre Cătuneanu făcea des diferite acrobaţii cu elicopterul. O vecină a povestit pentru România Liberă cum pilotul îi saluta de la manşa elicopterului atunci când trecea pe deasupra caselor lor, situate pe o stradă de la ieşirea din Buzău. „Zborul era viaţa lui, era un om deosebit, o bunătate de om. Se lăsa cu aparatul când trecea prin zonă şi ne făcea cu mâna. Ne făcea grădina praf, ne răvăşea toate florile, era plăcerea lui să se lase în jos cu aparatul şi să ne salute. Îl salutam şi noi. Uite acum ce s-a întâmplat”, a povestit femeia.

Amintim că pe 15 decembrie, un elicopter SMURD cu patru persoane la bord, s-a prăbuşit inexplicabil în lacul Siutghiol din Constanţa, România. Niciun membru al echipajului nu a mai putut fi salvat.

Până acum nu există niciun comunicat sau raport oficial cu privire la împrejurările în care s-a produs accidentul. Producătorii aparatului, Airbus Helicopters Germania, au spus că „nu există indicii care să suspecteze vreo cauză tehnică generatoare sau contributoare la producerea accidentului”. ROMATSA, autoritatea care supraveghează spaţiul aerian al României, a spus că „zborul s-a desfăşurat în conditii meteo bune, vizibilitatea era de peste şase kilometri, iar elicopterul SMURD efectua un zbor cu vizibilitatea solului, ceea ce înseamna că zbura sub 3.000 de metri altitudine.”

You may also like

Comments are closed.

By