Iohannis // MESAJ de felicitare pentru PLDM, PD și PL

iohannis la chisinau
Preşedintele ales Klaus Iohannis adresează, potrivit unui comunicat privitor la alegerile din R.Moldova, felicitări PLDM, PL şi PDM, menţionând că acestor partide „le revine răspunderea de a continua, într-un ritm încă mai dinamic, drumul Republicii Moldova către Europa unită”.

„De-a lungul întregii zile de ieri şi în cursul zilei de astăzi, am urmărit desfăşurarea alegerilor generale din Republica Moldova şi numărătoarea voturilor. Împreună cu toţi românii, am fost şi eu alături de cetăţenii Republicii Moldova în acest moment crucial pentru ţările noastre şi pentru întreaga regiune. Am mai multe motive de satisfacţie. Întâi de toate, m-am bucurat să văd că alegerile s-au desfăşurat în linişte şi cu respectarea deplină a standardelor democratice în materie. În acest sens, felicit Guvernul de la Chişinău pentru felul exemplar în care a organizat acest scrutin. Cel mai important motiv de satisfacţie provine însă din rezultatele care se prefigurează. Ele confirmă anticiparea noastră despre faptul că majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova îşi doreşte o continuare accelerată a parcursului european al ţării lor”, afirmă Iohannis, potrivit unui comunicat transmis luni de PNL, citează Mediafax.

Preşedintele ales menţionează că, din punctul său de vedere, rezultatul alegerilor este „limpede”: „electoratul îşi doreşte un guvern reformist, decis să continue efortul de modernizare în sens european a Republicii Moldova”. „Creşterea economică, reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, protecţia familiei şi a celor dezavantajaţi, integrarea deplină în viaţa publică a minorităţilor naţionale, creşterea calităţii învăţământului şi independenţa energetică, iată doar câteva din punctele esenţiale care trebuie să treacă de pe agenda cetăţeanului pe lista de priorităţi a noului Guvern”, continuă el.

Klaus Iohannis adresează felicitări PLDM, PL şi PDM şi arată că acestor partide le revine răspunderea de a continua, „într-un ritm încă mai dinamic”, drumul R.Moldova către Europa unită.

„Adresez felicitările mele Partidului Liberal-Democrat din Moldova, partenerul nostru în marea familie a popularilor europeni. Felicit, de asemenea, Partidul Liberal pentru succes. Mă adresez, în fine, Partidului Democrat din Moldova cu acelaşi mesaj de felicitare şi solidaritate. Acestor partide le revine răspunderea de a continua, într-un ritm încă mai dinamic, drumul Republicii Moldova către Europa unită”, menţionează Iohannis.

„Vreau să îi asigur pe toţi cetăţenii moldoveni că România le-a înţeles aşteptările şi mesajul şi că le va fi mereu alături. Aştept cu bucurie momentul unei noi vizite în Republica Moldova şi începutul colaborării cu viitorul guvern pro-european de la Chişinău”, a adăugat Iohannis.

You may also like

Comments are closed.

By