6.3 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

Intervenții de Crăciun: SMURD a fost solicitat în zeci de situații de risc

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

SMURD MOLDOVA2
Pe parcursul ultimelor 24 de ore Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a intervenit în 21 de situații de risc. Salvatorii și pompierii au fost solicitați la deblocări de uși, lichidarea focarelor de ardere, dar și în urgențe medicale.

În după amiaza zilei de ieri angajații serviciului au intervenit la deblocarea unei uși dintr-un apartament din comuna Stăuceni a municipiului Chișinău. Aici se afla blocat un copil în vîrstă de doi ani. Mama acestuia a ieșit din casă și a închis din imprudență ușa de la intrare, iar la întoarcere nu a mai reușit s-o deschidă. Salvatorii Detașamentului Căutare Salvare nr.1 au efectuat lucrări de deblocare reușind în scurt timp să permită accesul în apartament.

Un alt caz a fost înregistrat pe str. Cuza Vodă nr.35/2 din capitală. În apartament a rămas blocată o femeie bolnavă de 75 de ani. După intervenţie persoana a primit îngrijiri medicale.

În municipiul Bălți un bărbat în vîrstă de 27 de ani a primit ajutor a echipajului SMURD, după ce a căzut în plină stradă. În urma intervenției, bărbatul a fost transportat în stare stabilă la spital.

În ziua de Crăciun cinci persoane din nordul țării au solicitat echipajele mobile de urgență.

Amintim că de sărbători Serviciul Situații Excepționale activează într-un regim sporit, iar peste 500 de salvatori și pompieri sunt mobilizați să intervină în situații de risc.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img