Intervenția salvatorilor și pompierilor în sudul țării // Vezi care drumuri rămân blocate

zapada tractor

Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au activat într-un regim sporit. Au fost efectuate lucrări de tracțiune și de evacuare a oamenilor din mașinile blocate în nămeții din sudul țării.

Salvatorii au deblocat peste 140 de unități de transport, iar 200 de oameni, printre care copii au fost evacuați de pe traseele înzăpezite din sudul republicii. Cele mai dificile zone au fost înregistrate în raionul Taraclia, Cahul, Cantemir și Ștefan Vodă. La moment, toate traseele naționale sunt practicabile.

Inaccesibile rămân mai multe drumuri locale din sudul țării, autoritățile urmând și astăzi să efectueze lucrări de deblocare. În raionul Taraclia rămîne blocat accesul către localitățile Budăi, Salcia, Cairaclia, iar în raionul Cahul în 20 de localități drumurile locale sunt impracticabile. Lucrări de dezăpezire se efectuează și în raionul Cantemir în localitățile Cîșla, Țolica, Acui și Bobocica. În raionul Ştefan Vodă nu există căi de acces către satul Marianca de Jos.

Totodată, la moment, parțial fără energie electrică sunt 4 localități din 2 raioane – Alexandru Ioan Cuza și Giurgiulești din raionul Cahul și Etulia și Vulcănești din UTA Găgăuzia. Brigăzile specializate lucrează pentru restabilirea curentului către consumatori.

În urma amplasării punctelor de reabilitare în mun. Chișinău, Bălți, dar și în orașele Comrat și Cahul, mai multe persoane au putut rezista frigului. Peste 863 de oameni s-au adresat la corturile Serviciului Situații Excepționale, unde au băut ceai și s-au încălzit. Punctele de reabilitare vor funcționa 24 de ore, pe parcursul zilelor cu temperaturi scăzute.

You may also like

Comments are closed.

By