GREBLA GUVERNĂRII // Cum vor fi împărțite funcțiile (video)

chirt13

În cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul de televiziunea Național 4, Dorin Chirtoacă, primarul municipiului Chişinău a explicat cum vor fi împărțite funcțiile în stat. Potrivit acestuia, după scrutinul din 30 noiembrie, se va reveni la varianta AIE2, variantă în care liberal democraților le va reveni Guvernul.

[quote2]”Partidul care obţine cel mai mare număr de voturi preia Guvernul, în acest caz este PLDM. Restul partidelor, care au obținut mai puţine voturi, cum este PL, preiau agenţiile şi alte structuri de stat. În această situaţie, eu mă văd să revin la Primărie, de altfel cum şi am făcut-o. În cazul în care PL ar fi obţinut cel mai mare număr de voturi şi era în drept să propună candidatul la funcţia de prim-ministru, atunci ar fi fost altă situație”, a declarat Dorin Chirtoacă.[/quote2]

Unica schimbare care va surveni după alegerile din 30 noiembrie, susține Chirtoacă, va consta în alegerile directe ale Președintelui Republicii Moldova.

Deși anterior s-a scris despre faptul că în urma negocierilor liderilor noii-vechi coaliții de guvernare, se va încerca trecerea Guvernul din mâinile PLDM în cele ale PD sau PL, practic, potrivit lui Cirtoacă, Republica Moldova revine la situația de până la „Pădurea Domnească”, denunțarea acordului AIE2, acuzațiile de trafic de influență, de păpușăreală, demisia Guvernului și înlăturarea PL de la Guvernare.

Gabriel Călin

You may also like

Comments are closed.

By