Gorbaciov le-a trimis o scrisoare deschisă lui Putin și Obama

gorbaciov

Îngrijorat de situaţia tensionată din estul Ucrainei, fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov le-a adresat liderilor american şi rus o scrisoare deschisă, prin care îi îndeamnă să se aşeze la masa negocierilor şi să discute de la egal la egal.

Ultimul lider al fostei Uniuni Sovietice este îngrijorat de situaţia tensionată din estul Ucrainei. În timpul unei prezentări la Moscova a noii sale cărţi, „După Kremlin”, Mihail Gorbaciov a îndemnat Rusia şi Statele Unite ale Americii să iniţieze discuţii pentru soluţionarea conflictului.

„Dacă a citit cineva scrisoarea deschisă pe care le-am trimis-o lui Vladimir Putin şi Barack Obama. I-am îndemnat să se întâlnească şi să discute serios pe această temă: o zi, două, trei. Să se înţeleagă şi să nu permită dezvoltarea acestei situaţii periculoase”, a spus fostul preşedinte sovietic, citat de RomaniaTV.net.

Luna trecută, ultimul conducător al Uniunii Sovietice a participat la festivităţile care marchează 25 de ani de la demolarea Zidului Berlinului. Referindu-se la criza din Ucraina, Mihail Gorbaciov a avertizat că lumea se află în pragul unui nou Război Rece şi că în Ucraina a fost creată o prăpastie enormă.

Sâmbătă, ministrul rus de Externe a declarat că Rusia și Statele Unite ale Americii ar putea să-și îmbunătăţească relațiile dacă Washingtonul este dispus să dialogheze cu Moscova „de la egal la egal”.

„Considerăm că este posibil de a stabili relații bilaterale dacă Washingtonul se arată dispus să poarte un dialog bazat pe principiile egalității și respectului reciproc”, a indicat MAE rus într-un raport intitulat „Evenimente majore ale politicii externe ruse în 2014″. Ministerul a reamintit că relațiile dintre Rusia și SUA s-au deteriorat din inițiativa Washingtonului, care acționează pentru adoptarea de sancțiuni împotriva Moscovei.

You may also like

Comments are closed.

By