Fug de el! Filat părăsit de cei mai fideli apropiați

filat

[dropcap1]F[/dropcap1]ILAT rămâne fără cei mai fideli dintre dulăii de curte. Unul câte unul pleacă oamenii care au deținut funcții importante în stat (Ministrul de Interne și Ministrul Justiției) și anunță în public că nu vor să le mai dețină. Nu vorbesc însă până la capăt sau uită să spună un singur lucru: nu doresc să mai dețină aceste funcții alături de Filat.

În afară de faptul că alianța nu-i va mai oferi, cel mai probabil, posibilitatea lui Filat să monopolizeze aceste funcții, Filat pur și simplu nu mai are oamenii necesari pentru asta, ori până și cei mai apropiați dintre ei il părăsesc.

[dropcap2]O[/dropcap2] fac cel mai probabil din frică. Se tem pentru viitorul lor, pentru că își dau seama că dacă rămân alături de acest ins demis pentru corupție vor trebui să răspundă împreună pentru tot ce a făcut Filat. Ilegalitățile uriașe comise de șăfu’, nu vor rămâne nepedepsite la nesfârșit, iar ei nu-și doresc să facă parte din suita lui în momentul în care va veni clipa pedepsei. Deși au fost și ei complici și executori la fărădelegile lui Filat acum nu mai vor să audă de o eventuală colaborare în noul mandat de guvernare.

[dropcap2]N[/dropcap2]umai pentru furturile de la BEM Filat merită să stea vreo 10 anișori la răcoare, iar dacă e să adăugăm și restul crimelor comise de corupt s-ar putea ca pedeapsa să fie și mai mare, or, crearea unei grupări criminale organizate prevede chiar și detenție pe viață. Și în ce altceva dacă nu într-o grupare criminală și-a transformat Filat partidul ? Oamenii care au lucrat alături de el au devenit cu voie sau fără voia lor complici și chiar membri activi ai acesteia. De aceea, măcar în ultimul ceas, au decis să fugă. Sfârșitul jocului se apropie cu pași rapizi, iar ei își doresc să-l vadă în calitate de spectatori. Vești proaste pentru ei, or tot ce au făcut este cel mai brobabil documentat și ținut prin sertare, pe care le vor deschide odată și o dată, europenii spre exemplu…

[dropcap2]Î[/dropcap2]nsă nu ar trebui să ne fie milă nici de Filat și nici de Recean cu Efrim, mai ales că ultimii doi, în afară de faptul că au fost implicați în schemele lui șăfu’, au venit în funcții ca să reformeze – unul poliția, iar altul justiția. Lui Recean i-a reușit: a reformat poliția transformând-o în miliție politică, lui Efrim însă nu prea – pentru că Femida s-a prostituat cu bani mai mulți decât o făcea până acum.

Astfel, nouă, spectatorilor acestei tragedii, prin care trece Filat și acoliții săi, nu ne rămâne decât să urmărim apusul epocii lui al vostru.

Gabriel Călin,
pentru Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By