16 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Fiul lui Butmalai face noi dezvăluiri: ”MAPA NEAGRĂ” A DISPĂRUT

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Familia răposatului Ion Butmalai refuză categoric să creadă că deputatul s-a sinucis. În cadrul unei conferințe de presă, fiul acestuia a venit cu o declarație prin care aduce argumente că tatăl său nu avea niciun motiv să-și pună capăt zilelor. Potrivit lui, deși trecea printr-o perioadă grea, Ion Butmalai avea planuri de Crăciun, Revelion și era preocupat de viitorul familiei sale. Totodată, acesta susține că tatăl său nu era în depresie, char dacă a fost exclus de pe lista PLDM la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

”Nu s-a ținut de funcția de deputat. În august 2014 a depus cererea de ieșire din partid și de demisie din funcția de deputat pe masa președintelui PLDM, însă acesta a rupt-o și l-a rugat să nu iasă și promite că prostiile care au fost tolerate de PLDM, ce se fac la Ministerul Afacerilor Interne și alte instituții de forță, se vor rezolva. Mult a fost vehiculat că nu a fost inclus în lista PLDM. Da, e adevărat. Numai că el nu a fost în depresie, cum se spune, ci s-a simțit trădat. La tribuna PLDM s-a spus că nu s-au regăsit în listă doar cei care au fost leneși, trântori și au furat țara. Însă tatăl meu s-a resemnat cu această trădare și pregătea un proiect politic. Familia mea declară cu vehemență că nu este un suicid. Tatăl meu a fost ucis cu sânge rece”, a declarat fiul lui Butmalai.

În cadrul aceleași conferințe, Ionel Butmalai a mărturisit că s-a pierdut ”mapa neagră” în care deputatul aduna materiale compromițătoare ”pe eșalonul întâi al puterii de stat care ar fi băgat pus unii oameni pe viață în pușcărie”.

”Nu mi-a arătat niciodată ce conținea (n.r. mapa), însă spunea că acesta este biletul său salvator. Mapa a fost adusă de la Chișinău la Cahul cu două luni înainte, iar acum nu o pot găsi în niciun safeu de-al său. Sunt sigur că această mapă a dispărut. Știu că și-a dorit să facă publice o mică parte din această mapă, însă a amânat conferințele de presă din motive pe care eu nu le cunosc. Îmi spunea că o va face la timpul necesar și tare mulți vor avea de suferit și vor înfunda pușcăria pe viață. Însă nu a reușit să mai facă aceste declarații”, a mai spus Ionel Butmalai.

Potrivit lui, la locul crimei a fost găsit doar un glonte, cel care i-a curmat viața politicianului. Asta în timp ce alături de cadavru au fost descoperite două tuburi de cartușe.

Amintim că deputatul în Parlamentul RM, Ion Butmalai a fost găsit împușcat, pe 9 decembrie, într-o anexă a casei (continuare a garajului). Potrivit medicilor legiști, decesul a survenit în urma unei plăgi transfixiante, în regiunea stîngă a toracelui, cu plagă de ieşire la nivelul spatelui pe stînga. La faţa locului au fost depistate 2 tuburi de cartuşe şi un pistol, deţinut legal de către Butmalai Ion. De asemenea, în casă a fost găsită o „scrisoare de adio”, în care mai multe persoane sunt acuzate de moartea lui Ion Butmalai. Confirmarea autenticităţii acesteia urmează a fi supusă verificărilor suplimentare.

scrisoare butmalai

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img