Filat înainte de alegeri: Leancă este un premier foarte bun și va fi propunerea noastră după alegeri (VIDEO)

leanca filat

12 oct 2014, ora: 11:43. Portalul UNIMEDIA publică următorul articol: Filat: Iurie Leancă va fi candidatul PLDM pentru funcția de prim-ministru.
fil leanc[
În textul știrii putem citi următorul citat din declarația liderului PLDM: ”Vreau să anunț pentru toți cei care nu pot dormi de grija noastră. După scrutinul din 30 noiembrie. Iurie Leancă va fi candidatul PLDM pentru funcția de prim-ministru”

LA 12 Octombrie 2014 la ora 11:33 și site-ul PROTV publică un material cu titlul: Liderul PLDM, Vlad Filat: Actualul premier Iurie Leanca va fi candidatul PLDM pentru functia de prim-ministru dupa alegeri.

Mai jos puteți vedea și reportajul jurnaliștilor de la PRO.

Șirul știrilor apărute la această temă poate continua, însă credem că nu e cazul să vă demonstrăm un lucru evident: Filat a declarat public că LEANCĂ VA FI ÎNAINTAT DE PLDM LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU, promisiune făcută de Vlad Filat în fața miilor de delegați la congresul PLDM.

Ieri, pe site-ul PLDM a fost plasat un material din care reise că, potrivit POLITICON (organizație care emite sondaje dubioase la comanda liderului PLDM), Filat este cel mai influent politician din țară, devansându-l pe Iurie Leancă.
filat ;eanca
Apariția acestui material nu poate să însemne decât un singur lucru – pregătirea opiniei publice pentru scoaterea coroanei de premier de pe capul lui Leancă și încoronarea lui Filat în calitate de Președinte al Parlamentului.

Moldova24 a scris ieri, 8 decembrie despre modul teatral în care Filat și-a anunțat demisia la biroul politic al formațiunii, ca ulterior să fie rugat de membrii PLDM să renunțe la idee în schimbul înaintării sale în funcția de Președinte al Parlamentului.

Deși mai mulți analiști politici, s-au grăbit să declare că nu e decât un zvon, informația s-a confirmat din mai multe surse. Aceiași analiști nu au ezitat nici ei să recunoască că în PLDM există disensiuni între Iurie Leancă și Vlad Filat:
[quote2]
Anatol Ţăranu, directorul POLITICON: „Din informaţia pe care o deţin, Vlad Filat, ca lider al partidului cu cele mai multe voturi din coaliţia proeuropeană, şi-ar dori funcţia de şef al legislativului. Deoarece la acest post pretinde Partidul Democrat, Filat ar fi încercat să negocieze cu PDM funcţia de prim-ministru. Astfel, divergenţele din interiorul PLDM au apărut între oamenii lui Filat şi cei ai lui Iurie Leancă. Acum Filat are o situaţie complicată. Dacă acesta nu-şi va onora promisiunea în ceea ce priveşte candidatura lui Iurie Leancă la funcţia de premier, atunci va fi o dispersare în partid. Supravieţuirea de mai departe a PLDM ţine de păstrarea unităţii şi conlucrarea celor 2 politicieni Leancă şi Filat”

[/quote2]

Astăzi, PLDM s-a întrunit într-o ședință fierbinte la care Vlad Filat nici nu a binevoit să apară.

Moldova24 amintește că potrivit înțelegerii dintre liderii celor trei partied care au format noua coaliție de guvernare, fiecare dintre partide poate pretinde la o singură funcție în stat, lucru confirmat ieri la PRO TV de către liderul PL – Mihai Ghimpu. De aici și apăr neînțelegerile în PLDM.

Or, în momentul în care Iurie Leancă este înaintat la Funcția de Premier, Vlad Filat rămâne fără nici o funcție. Din acest motiv acesta încearcă acum prin tot felul de spectacole să provoace membrii biroului permanent să adopte o decizie prin care să fie înaintat la funcția de Președinte al Parlamentului.

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By