Filat critică activitatea lui Recean și Efrim

filat

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, consideră că în Republica Moldova nu există justiție și că procuratura și poliția „nu-și fac meseria”.

Filat, premier în perioada 2009-2013 și lider al coaliției de guvernare din ultimii 5 ani, a declarat într-un interviu pentru Timpul că instituțiile de drept ale statului nu-și fac meseria din cauza că „nu sunt reformate”, iar acest lucru nu a putut fi „reușit” în perioada în care inclusiv PLDM s-a aflat la guvernare.

Întrebat ce i-a împiedicat în cei 5 ani de guvernare să reformeze justiția, Filat a dat vina pe „lipsa voinței politice”.

„Fragmentarismul foarte des în coaliţie. Fiecare umblă cu interesul lui. Nu am avut acea putere unitară, la care mă refer”, a declarat Vlad Filat.

Cu toate că spune că în Republica Moldova nu există justiție, Filat a evitat să se expună pe cazul excluderii Partidului Patria din cursa electorală, care a trezit îngrijorări în rândul reprezentanților UE și SUA în țara noastră.

Întrebat cum comentează acestea îngrijorări, Filat a răspuns: „Eu nu pot să comentez declarațiile lor. Noi, în Republica Moldova, avem instituții, care iau decizii”.

sursa: Independent.md

You may also like

Comments are closed.

By