FĂRĂ COZI LA VAMĂ // Poliția de frontieră este gata pentru afluxul de călători pe durata sărbătorilor de iarnă

vama

Începând de astăzi, 15 decembrie, autoritățile cu atribuții la frontieră vor activa după un regim aparte, în special în punctele de trecere în care se vor înregistra creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport.

Poliția de Frontieră şi Serviciul Vamal au dispus o serie de măsuri, menite să asigure un control eficient şi expeditiv în punctele de trecere, astfel încât să evite formarea rândurilor de persoane şi mijloace de transport, precum şi să reducă timpii de aşteptare la controlul de frontieră.

Astfel, pentru a face față afluxului de călători, generat de sărbătorile de iarnă, autoritățile de frontieră vor lucra la capacitate maximă, fiind, la necesitate, suplimentat numărul colaboratorilor punctelor de trecere care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi mijloacelor de transport, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieșire. La fel, în funcție de situație, se va mări numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea frontierei de stat, iar în vederea prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, Poliția de Frontieră va intensifica relaţiile de conlucrare şi colaborare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne şi cu organele administrației publice locale, inclusiv cu instituțiile de frontieră din țările vecine.

Deși, în prezent activităţile de supraveghere şi control la frontiera de stat se desfăşoară în regim normal, Poliția de Frontieră a făcut mai multe modificări în programul activităților cotidiene pentru a întreprinde, din timp, diverse măsuri în vederea evitării rândurilor şi minimizării timpului aflării în punctele de trecere. Începând de astăzi, 15 decembrie 2014, ofiţerii pregătiţi, dar și tehnica portativă de citire a documentelor de călătorie, inclusiv şi cea de citire a paşapoartelor biometrice, vor fi repartizate în cele mai ”active ” puncte de trecere atât de la frontiera moldo-română, cât și la cea moldo-ucraineană.

În cazul în care aveți  întrebări cu privire la traversarea frontierei de stat şi la situaţia de la frontieră în condițiile climaterice instabile, puteți suna la numărul de telefon 022.259.717 (Linia Verde). De asemenea, cetățenilor Republicii Moldova care călătoresc din 28 aprilie 2014 fără vize în Europa, Poliția de frontieră le sugerăm să ţină cont de condiţiile de intrare în spaţiul UE/Schengen, care pot fi vizualizate pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră, sursa http://border.gov.md/index.php/ro/novisa sau http://border.gov.md/index.php/ro/visaeu/, pentru a beneficia pe deplin de facilitatea oferită.

În anul 2013-2014, în perioada sărbătorilor de iarnă au fost înregistrate peste 1 mln 240 mii de traversări persoane şi circa 249 mii de traversări mijloace de transport. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu Ucraina, în special punctul de trecere Otaci, urmat de Vălcineț, la fel și punctele de trecere de la frontiera moldo-română Leuşeni, Sculeni, Giurgileşti-Galaţi. Un număr semnificativ a fost înregistrat şi la Chişinău Aeroport.

You may also like

Comments are closed.

By