Doi bărbaţi din nordul republicii învinuiţi de comiterea actelor de corupţie

Directorul unei şcoli auto şi un inginer al Biroului de Înmatriculare a Transportului şi Documentare a Conducătorilor Auto, ambii din nordul republicii, sunt învinuiţi de comiterea traficului de influenţă, iar ultimul inclusiv şi de tăinuirea documentelor.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunţă că, în octombrie curent, inginerul Biroului de Înmatriculare a Transportului şi Documentare a Conducătorilor Auto din Floreşti, susţinând că are influenţă asupra colegilor săi dintr-o altă localitate, a pretins de la o persoană 450 de euro. Pentru această sumă, inginerul a asigurat persoana că va susţine cu succes examenul de calificare auto, după care va primi permisul de conducere. În aceeaşi zi, inginerul a primit toate actele persoanei necesare pentru perfectarea permisului. În ziua următoare, inculpatul a fost reţinut imediat după primirea banilor, refuzând să restituie victimei actele primite anterior.

Într-un alt caz, în noiembrie curent, directorul unei şcoli auto din mun. Bălţi, a pretins de la un bărbat 300 de euro pentru a influenţa funcţionarii Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto să-i primească examenul favorabil cu eliberarea ulterioară a permisului de conducere categoria „B”. Directorul a fost reţinut în biroul său de serviciu, imediat după primirea banilor.

În ambele cazuri, inculpaţii au interdicţia de a părăsi hotarele ţării, iar procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauzele spre examinare în instanţele de judecată.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă pedepse de până la 5 ani de închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By