DEZVĂLUIRI despre moartea deputatului PLDM Ivan Ionaș

ionas

Pe adresa de redacției Moldova24 a parvenit o scrisoare care descrie trista poveste a deputatului PLDM, Ivan Ionaș, decedat la 8 noiembrie 2014 în urma unui ictus cerebral. Din povestea descrisă în scrisoare reiese că ictusul nu a fost unul întâmplător, ci a fost provocat de o serie de evenimente legate de PLDM. În contextul în care ieri, un alt deputat PLDM, Ion Butmălai a fost găsit împușcat în apropierea casei sale, decizia de a publica sau nu scrisoarea a fost luată cu greu de Redacția Moldova24. Totuși, după mai multe dezbateri, colegiul redacțional a decis ca scrisoarea să fie publicată integral, fără a interveni în conținutul acesteia. Totodată a fost luată decizia ca reporterii Moldova24 să demareze propria investigație pe marginea informațiilor din scrisoare:

Tristele moravuri a politicii de pe malul Bîcului

Ivan IONAŞ, s-a născut la 20 decembrie 1956, în r-nul Hînceşti, comuna Cărpineni, una din cele mai mari localități rurale din sudul țării. Conform recensămîntului din anul 2004, populatia era de 9 954 locuitori.

Din 2010 a fost deputat al Fracțiunii PLDM în Parlamentul Republicii Moldova și consilier în Consiliul raional Cantemir.

Deputatul Ivan Ionaș era membru al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe. Acesta figura pe lista de candidaţi ai PLDM pentru scrutinul din 30 noiembrie cu numărul 52.

Potrivit unei investigaţii, deputatul Ivan Ionaş este unul dintre cei mai importanți donatori pentru bugetul formaţiunii politice din care făcea parte. Din rapoartele financiare ale PLDM depuse la Comisia Electorală Centrală în campaniile electorale aflăm că, în scrutinul electoral din 5 aprilie 2009, Ivan Ionaş a donat partidului 180 mii de lei, iar la alegerile din 29 iulie 2009 donaţia sa către partid a constituit 200 mii de lei. La alegerile anticipate din noiembrie 2010, acesta a fost şi mai generos – el a donat partidului suma de 800 mii de lei.

Conform datelor din Camera Înregistrării de Stat, Ion Ionaş deţinea 70% din acţiunile ,,Carpeni” SRL, iar soţia acestuia, Alexandra Ionaş – 30%. Firma este specializată în activităţi de comerţ, construcţii şi reconstrucţii.

Omul de afaceri și deputatul Ivan Ionaș a fost implicat în mai multe scandaluri reflectate în mijloacele mass-media, fiind acuzat de delapidări de fonduri din bugetul de stat, licitații ilicite, trafic de influenţă, etc.

Comuna Cărpineni a fost în centrul atenției liderului PLDM Vladimir Filat, care le-a promis locuitorilor comunei, că se va preocupa de dezvoltarea infrastructurii drumurilor, pavarea trotuarelor în fața celor mai importante edificii (grădinița, școala, casa de cultură, magazine, etc), renovarea școlii și grădiniței, inaugurarea unui nou sector de poliție, reparația capitală a drumurilor din sectorului cel mai vechi cu denumirea Topor, unde este amplasat și cimitirul satului, mărirea salariilor, calitatea serviciilor, asigurările și ajutorul social.

Pentru realizarea promisiunilor liderului PLDM Vladimir Filat, colegul său de partid Ivan Ionaș a fost nevoit să se adreseze către instituțiile bancare, pentru a-i acorda un credit impunător de bani, pe care Filat și-a asumat angajamentul, că-i va restitui.

Cu banii împrumutați Ivan Ionaș a realizat cele promise de liderul PLDM Vladimir Filat (vezi foto mai jos)

IMG_5718 IMG_5719 IMG_5720 IMG_5721 IMG_5722 IMG_5723 IMG_5724 IMG_5725 IMG_5726

Mai mulți consăteni a lui Ion Ionaș au confirmat, că anume el a fost cel care a schimbat fața satului și a îndeplinit toate lucrările de reparație și renovare. Toți au numai cuvinte bune și de laudă la adresa regretatului deputat.

Surse din cadrul PLDM, au comunicat că, după realizarea grandiosului proiect, Ivan Ionaș a solicitat conducerii PLDM să-i întoarcă suma de bani investită, la care a primit un răspuns neașteptat și anume, i s-a sugerat să se mulțumească cu faptul că a fost inclus pe lista de candidaţi ai PLDM. Însă poziția oferită pe listă și anume locul 52, nici pe departe nu-i asigura accederea în parlament. Șocul și stresul provocat de aceste evenimente a fost atît de mare, încît a suferit un atac cerebral și a fost internat în stare gravă la Spitalul de Urgență din capitală, unde s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de 08 noiembrie 2014.

În final tragem concluzia, că Ivan Ionaș a realizat un proiect necesar și folositor pentru locatarii din comuna Cărpineni, însă ne întrebăm cu ce preț pentru el și apropiații săi?

You may also like

Comments are closed.

By