Culmea tupeului! Un hacker a furat toţi banii dintr-un cont umanitar al unui copil bolnav de cancer

copilAproximativ 1.200 de lei românești au dispărut suspect, zilele trecute, din contul deschis pe numele unui copil bolnav de cancer, în vârstă de 12 ani, dintr-o comună din Vrancea, România. Banii fuseseră strânşi de părinţii băieţelului într-un cont deschis special pentru cei care doreau să facă donaţii.

Părinţii lui Ionuţ Şchiopu au povestit că, în urmă cu două săptămâni, au mers la un magazin din oraş de unde au cumpărat o canapea pentru fiul lor şi au achitat produsul cu cardul pe care se aflau banii din donaţii.

„Cardul l-am avut pe numele soţului, pentru că eram deja cu copilul în spital când au început să se facă donaţii. Am mers la magazin să cumpărăm o canapea pentru Ionuţ, pentru că băiatul îşi dorea un pat mai moale. Nu ne-am dat seama atunci, dar a doua zi când am verificat cardul nu mai erau bănuţii acolo. Mai aveam pe card 1.200 de lei, cu care să mergem la tratament la Bucureşti, dar cardul era gol. Iniţial, am vrut să mergem la bancă, crezând că problema este de acolo, însă ne-a anunţat poliţia că, de fapt, era altcineva care se folosise de banii lui Ionuţ”, a declarat Minodora Şchiopu, mama lui Ionuţ pentru Adevarul.ro

Deocamdată familia băiețelului nu şi-a recuperat banii furaţi din cont, iar poliţia a asigurat-o că acest lucru se va întâmpla în scurt timp. Poliţiştii au descoperit că hoţul de bani de pe card era vânzătorul Tiberiu Lungu, în vârstă de 21 de ani, din Focşani-Mîndreşti, pe care l-au prins în flagrant atunci când ridica un colet de la poştă.

De fapt, modul acestuia de operare era simplu. Copia codurile de identificare de pe cardurile clienţilor şi le folosea pentru diferite comenzi online. Practic, tânărul şi-a cumpărat haine şi echipament de schi plătind bunurile, în valoare de peste 10.000 de lei, cu cardurile clienţilor.

You may also like

Comments are closed.

By