CRIMA REGIMULUI FILAT // Dramă în familia activistului „Patria” arestat: Soţia acestuia a pierdut sarcina, din cauza stresului provocat de poliţişti

politie

Dumitriţa, soţia activistului partidului „Patria”, Cornel Moraru, care a fost reţinut neîntemeiat de poliţie, a pierdut ieri sarcina din cauza stresului produs de percheziţiile efectuate la domiciliul acestora din satul Terebna, raionul Edineţ şi de reţinerea soţului ei.

Sâmbătă seara, familia Moraru a fost supusă unor presiuni îngrozitoare. Poliţiştii însoţiţi de zeci de mascaţi înarmaţi cu automate Kalaşnikov au descins la domiciliul familiei şi au efectuat percheziţii timp de aproape 5 ore. Mascaţii au descins la locuinţa familiei Moraru, ignorând faptul că în casă se află o bătrână ţintuită la pat, un copil mic de doar doi ani şi patru luni şi că femeia este însărcinată, iar prezenţa mascaţilor ar putea avea consecinţe grave asupra stării de sănătate a acesteia.

Dumitriţa era însărcinată în 11 săptămâni. După ce soţul ei a fost arestat şi transportat la Chişinău, postul Publika TV a difuzat ştirea, precizând că acesta riscă până la 10 ani de închisoare. Femeia era îngrozită de faptul că soţul ei ar putea rămâne după gratii, iar stresul cauzat de acest fapt a fost fatal pentru copilul Dumitriţei.

Şi medicul care a examinat-o pe femeie a dat dovadă de cinism. Aflând despre cauza pierderii sarcinei acesta a spus că acesta a meritat ce i s-a întâmplat, dacă soţul ei este activist „Patria”.
Procurorul Bunica, care la indicaţiile autorităţilor s-a implicat activ în campania de inocularea a fricii în susţinătorii lui Renato Usatîi, nu mai are nimic sfânt. Auzind de la fratele activistului arestat că soţia acestuia a pierdut copilul, din cauza dosarului fabricat de el, reacţia omului legii a fost cât se poate de cinică: „Se mai întâmplă!”
Poliţiştii din Edineţ continuă să aplice metode fasciste de intimidare. Ieri, aceştia au îndrăznit să o apeleze pe femeia îndurerată de pierderea copilului şi să o întrebe pe un ton agresiv şi abuziv data, luna şi anul naşterii.

Cornel Moraru a fost reţinut neîntemeiat, sâmbătă, pentru 72 de ore de poliţişti. Deși în cadrul perchezițiilor nu a fost depistat nimic, activistul a fost arestat, ridicat și transportat la Chișinău. Acestuia i se incriminează că după arestul lui Nicolai Ţipovici, s-ar fi revoltat într-o discuţie telefonică şi ar fi spus următoarele: “trebuie să punem capăt acestui regim”, ce a fost calificat drept instigare la violenţă. Acasă la activistul Cornel Moraru, care a fost supus unor abuzuri greu de imaginat a fost personal procurorul Ion Bunica, acelaşi care i-a înaintat neîntemeiat şi fără probe concludente învinuirea lui Nicolai Ţipovici, un alt activist „Patria” care se află în arest de două săptămâni.

Reprezentanţii „Gestapo-ului” din Moldova au efectutat sâmbătă seara concomitent percheziţii la domiciliul lui Cornel Moraru din raionul Edineţ, în oficiile „Patria” din Chișinău, Comrat, Bălți şi Cahul.

PATRIA

You may also like

Comments are closed.

By