Confirmat! Filat încearcă să-l înlăture pe Leancă după ce acesta a cerut anchetă la BEM

Filat Parlament

Deși liberal-democrații au repetat în nenumărate rânduri că PLDM îl va înainta pe Iurie Leancă la funcția de premier, astăzi Vlad Filat, a evitat să mai declare acest lucru răspicat.

Luat la întrebări de jurnaliști, acesta a spus că deocamdată s-ar „grăbi lucrurile” dacă ar fi menționate anumite nume pentru funcțiile de premier și spicher.

„Suntem în situația în care am grăbi lucrurile dacă am începe să vorbim nume. Trebuie să finalizăm procesul de negocieri, iar în urma acestora vom avea nu doar înțelegeri generale, dar inclusiv și candidaturi la funcțiile care urmează să fie deținute în conducerea Republicii Moldova, atât la nivel de Parlament cât și la nivel de Guvern”, a declarat Filat luni, în cadrul ședinței Parlamentului.

Dacă va reveni sau nu funcția de președinte al Parlamentului Partidului Democrat, în condițiile în care PLDM l-ar propune pe Iurie Leancă funcția de premie, Filat a răspuns că nu e cazul să se facă anumite „anticipări”. „Negocierile, când vor fi finalizate, vor oferi răspuns la toate aceste întrebări”, a precizat Filat.

În același timp, liderul PLDM a declarat că deocamdată nu există negocieri între formațiunea pe care o conduce și PCRM pentru formarea unei coaliții de guvernare, dar nu a exclus această posibilitate pe viitor.

 

Sursa: DESCHIDE.MD

You may also like

Comments are closed.

By