Comuniștii se pregătesc de ALEGERI ANTICIPATE

Voronin-3
Președintele Comuniștilor, Vladimir Voronin nu este de acord cu rezultatele scrutinului desfășurat duminica trecută și anunță că PCRM va începe pregătirile pentru alegeri parlamentare anticipate.

”Nu credem că acest Parlament va fi funcțional și va avea durată. Noi suntem predispuși și în zilele următoare o să petrecem plenara PCRM care va face totalizarea alegerilor și imediat va fi luată decizia de a începe pregătirile pentru noi alegeri parlamentare. Toată Găgăuzia a votat pentru noi. Ceva s-a întâmplat. Dar toate vor ieși la iveală. Cu două zile înainte de alegeri a fost scos Partidul Patria și acele procente 15 au trecut, mecanic, la alt partid. Așa ceva nu se poate întâmpla în societate. Nu mi-e clar. Nu ne-am pregătit pentru aceste alegeri niciodată în astfel de mod, la cel mai înalt nivel”, a declarat liderul PCRM în cadrul unei conferințe de presă, menționând că vor constesta rezultatele alegerilor la Curtea Constituțională.

Vladimir Voronin exclude orice discuții și negocieri cu PLDM, PL, PD, dar și cu PSRM, care a acumulat cele mai multe voturi. Totodată, Voronin declară că după scrutinul din 30 noiembrie, Moldova se va confrunta cu cea mai gravă criză.

”Nu este posibilă o coaliție, este greu de găsit limbă comună cu ei. Cu socialiștii nu are rost, nici aritmetic nu se primește. Între ei (PLDM, PD și PL) sunt divergențe, nu știu cum se vor înțelege. Ghimpu vrea NATO, lui dăi NATO. O să vedeți la ce criză o să aducă ei RM. Nu așteptăm nimic bun după aceste alegeri. În ultimii 5 ani, cei de la guvernare nu ne-au demonstrat destul despre capacitățile lor? În Moldova nu a mai fost o așa nebunie, cinism, fărădelege, care a avut loc duminică, și ce și-au permis guvernanții”, susține Voronin.

Totodată, președintele PCRM insistă pe ideea demiterii membrilor Comisiei Electorale Centrale și a președintelui acestei instituții, Iurie Ciocan. Potrivit lui Voronin, CEC a favorizat falsificarea alegerilor parlamentare prin ”promovarea” partidelor aflate la guvernare.

”Registrul electronic care a costat 30 de milioane de lei din buget nu a funcționat. În Polonia, la alegeri, pentru că nu a lucrat puțin timp Registrul electronic toți membrii comisiei și-au dat demisia. Noi vom contesta decizia CEC la Curtea Constituțională. CEC a creat condiții inegale concurenților electorali, în favoarea partidelor de la guvernare. Toate acestea poartă un caracter administrativ și penal. Propunem demiterea CEC și a lui Iurie Ciocan. Duminică nu am avut altceva decât un referendum. Liderii coaliției au dezbinat în mod artificial societatea cu scopul de a se menține la putere. Au semănat cu alegeri ale vectorului extern al RM”, a declarat Voronin.

Întrebat ce va face PCRM în continuare, liderul comuniștilor a declarat că ”n-o să ridicăm lumea pe baricade, n-o să cerem revoluție, o să ducem acea luptă politică atunci când vom vedea că trebuie”.

You may also like

Comments are closed.

By