COMUNICAT PROCURATURĂ // Medicii legiști despre moartea deputatului Butmalai

butmalai

procuratura
La data 09.12.2014, ora 12:15, Inspectoratul de Poliţie Cahul a fost sesizat telefonic despre depistarea la domiciliul său în or.Cahul, a corpului neînsufleţit al cetăţeanului Butmalai Ion, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

La locul incidentului s-a deplasat grupul operativ format din procurorul raionului Cahul, conducerea IP Cahul, ofiţerul de urmărire penală, specialişti şi experţi medico-legali.

În urma cercetării la locul incidentului, într-o anexă a casei (continuare a garajului) a fost depistat cadavrul lui Butmalai Ion, cu o plagă împuşcată în regiunea de stînga a toracelui, la faţa locului fiind depistate 2 tuburi de cartuşe şi un pistol, deţinut legal de către Butmalai Ion. De asemenea, în domiciliu a fost depistată o „scrisoare de adio”, scrisă de mînă, confirmarea autenticităţii căreia urmează a fi supusă verificărilor suplimentare.

Fiind efectuată necropsia, conform diagnosticului iniţial fixat de medicii legişti, a fost stabilită drept cauză a decesului o plagă împuşcată transfixiantă, în regiunea de stînga a toracelui, cu plagă de ieşire la nivelul spatelui pe stînga. Alte leziuni corporale, inclusiv specifice unei autoapărări, nu au fost depistate.

În rezultatul cercetării la faţa locului şi în scopul efectuării întregului complex de acţiuni de urmărire penală care se impun în cazuri de acest gen, organul de urmărire penală al IP Cahul a pornit o cauză penală, în baza art.145 alin.(1) Cod Penal (Omorul unei persoane).

Urmărirea penală este condusă de Procuratura raionului Cahul şi este efectuată de un grup de ofiţeri de urmărire penală din cadrul inspectoratului teritorial de poliţie. Ancheta urmează să stabilească toate circumstanţele cazului, iar în rezultatul materialelor acumulate și a expertizelor efectuate vor fi luate deciziile procesuale corespunzătoare, inclusiv vizînd încadrarea juridico-penală finală.

Procuratura Generală este informată zilnic despre derularea investigaţiilor în cauza penală respectivă.

You may also like

Comments are closed.

By