CHIRTOACĂ FACE NOI DEZVĂLUIRI // Funcțiile din coaliție. La ce pretinde PL

chirtoaca

Primarul general, Dorin Chirtoacă susține că în cadrul discuțiilor dintre PLDM, PD și PL privind formarea coaliției de guvernare, nu se discută, deocamdată, despre partajarea fotoliilor în viitorul Guvern. Chirtoacă afirmă că este vorba doar de zvonuri și chiar insinuări în adresa Partidului Liberal, pe listele căruia a participat la alegerile din 30 noiembrie.

”Cine cu cine negociază, nu a avut loc. Prima dată aud, probabil sunt zvonuri. PL-ul nu pretinde la niciun fel de funcții așa cum se insinuiază. PL solicită să fie reguli corecte în organizarea și funcționarea viitoarei coaliții”, a declarat Chirtoacă, menționând că nici el nu pretinde la funcția de prim-ministru. ”Care prim-ministru? Nu vedeți că sunt la serviciu. În cazul în care PL ar fi obținut un număr de voturi mai mare decât PD, PLDM, decât toți ceilalți, atunci puteam să discutăm despre asta. Altfel, îmi continui activitatea la Primăria mun. Chișinău, nici nu se pune în discuție”.

Dorin Chirtoacă a menționat că la moment reprezentanții celor trei partide discută despre formarea majorității parlamentare și elaborarea acordului de coaliție.

”S-au pus în discuție conținutul acordului, structura administrației publice centrale, soluționarea problemelor președintelui pentru 2016, când expiră mandatul, cum se asigură echilibrul între formațiunile politice care fac parte din coaliție, prioritățile legislative, implementarea acordului de asociere. Acestea sunt lucrurile de pe agenda de negocieri”, a specificat primarul.

Chirtoacă a mai spus că nu se știe când va avea loc următoarea rundă de negocieri.

”Trebuiau să aibă loc zilele trecute, nu au fost. Au fost contramandate pentru zilele următoare. Acest proces probabil va dura câteva zile, săptămâni. Așa a fost și în 2009 și 2010”, a adăugat edilul, acesta fiind unul dintre negociatorii din partea PL.

You may also like

Comments are closed.

By