Chirtoacă CRITICĂ negocierile coaliției de guvernare: ca în balada Miorița

chirtoaca

Negociatorii din partea Partidului Liberal nu sunt mulțumiți de modul în care are loc formarea viitoarei coaliții de guvernare PLDM-PD-PL. Ei spun că negocierile sunt prea ”mioritice”, iar pentru a corespunde standardelor europene este nevoie de un alt model. În acest context, liberalii au propus în cadrul ședințelor să se meargă pe modelul german care, potrivit lor, este cel mai reușit.

”Dorim o coaliție europeană ca în Germania, cum acolo este Acordul de coaliție, cum sunt stabilite prioritățile, cum sunt descrise, asta ne propunem, chiar am prezentat ca model. Considerăm că este binevenit pentru RM. Modul în care s-au derulat lucrurile, asemenea ca în balada Miorița, trebuie să rămână în folclor, pentru activitatea politică este bine să se acționeze și la conținut în mod european, inclusiv la modul de formare și organizare a coaliției, în ce privește formulele de repartizare a portofoliilor în Guvern și toate celelalte care decurg dintr-un act de guvernare”, a declarat pentru presă prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă.

Totodată, Chirtoacă a ținut să reitereze că liberalii exclud, categoric, orice alianță cu Partidul Comuniștilor.

”Dacă cineva dorește, să facă alianță cu comuniștii. În ce privește Partidul Liberal, PL nu vede în niciun fel posibilă vreo alianță cu Partidul Comuniștilor. Poate fi vorba doar de relația PLDM, PD, PL pe de o parte și opoziția comunist- socialistă pe de altă parte”, a adăugat primarul.

Cât privește durata negocierilor, Chirtoacă a menționat că ar fi bine să fie mai scurte, dar ”mai bine să dureze mai mult și să avem un rezultat bun pe 4 ani, decât să fie făcute negocieri în pripă și un rezultat prost pentru anii următori”.

You may also like

Comments are closed.

By