Ce trebuie sa mai faca noul Guvern pentru a castiga urmatoarele alegeri

IMG_0411.JPG

In aceasta dimineata, PL si PLDM au anuntat, prin comunicat de presa, ca cele doua partide pro-europene si Partidul Democrat vor forma o noua alianta de guvernare. PD inca nu a comunicat nimic, iar de la alegeri pana acum nimeni nu a iesit in fata presei sa spuna daca vor alianta cu pro-europenii sau nu. Oricum, putem sa spunem ca va fi o noua alianta, cum a fost in 2010.

In acest context, putem sa dam propuneri pentru noul Guvern, care sa ajute fortele pro-UE sa castige urmatoarele alegeri.

Daca o sa faceti o analiza, o sa constatati ca partidele de stanga au luat mai multe voturi in localitatile unde nu au fost realizate proiecte europene. Sunt cazuri unde au castigat si acolo unde UE a dat bani, dar sunt putine.

Pentru a elimina aceasta problema, este necesar ca noul Guvern sa aiba un Minister nou, care sa se ocupe de proiectele europene. Poate fi numit chiar “Ministerul Proiectelor Europene” (MPE). Acest minister sa se ocupe de realizarea in fiecare localitate a cel putin un proiect european. Sa se ocupe de realizare, de tot. In asa fel, miliardele europene si americane vor ajunge in toate localitatile din tara, iar cetatenii vor intelege ce inseamna suportul UE. De exemplu, in Romania este Ministerul fondurilor Europene. Face treaba buna.

Aceasta este doar o propunere. Sper ca liderii partidelor se vor gandi la felul cum sa duca UE in fiecare localitatea. Noua guvernare are o durata de viata nedeterminata. Am putea sa avem anticipate peste un an, poate mai devreme. Din acest motiv, noul Guvern trebuie sa actioneze rapid si convingator. Alta sansa nu va fi, dupa cum a spus si premierul Iurie Leanca.

 

Corneliu Gandrabur

You may also like

Comments are closed.

By