Ce faceți, dragi politicieni ? Ne f***ți mințile în continuare ?

AIE32

[dropcap1]A[/dropcap1] trecut o săptămână din momentul în care moldovenii și-au exprimat votul, alegerea, opțiunea pentru viitorul țării. O opțiune oarecum impusă de utilizarea resurselor administrative și încălcarea codului electoral, excluderea, în premieră, a unui concurent cu șanse reale să schimbe vectorul extern al țării, dar, până la urmă, o opțiune care va fi declarată validă. O opțiune din care trebuie să reieșim acum.

Noi, cetățenii, stăpânii acestui pământ și tuturor organelor administrative, am decis ce vrem. În ziua noastră liberă de munca prin care vă îmbogățim în continuu pe voi, o haită de lupi aflată la guvernare, am ieșit și v-am dat din nou vot de încredere. Acum nu contează că ni l-ați furat sau nu. Situația e depășită. Contează că ne-am exprimat opinia. Ne-am făcut datoria.
Ce faceți însă voi, politicienii ? La cei trei crai de la apusul democrației mă refer…

Oare nu era clar de la bun început care sunt principiile și valorile după care veți lucra în viitorul mandat? Oare acestea nu erau cumva trecute în oferta electorală a fiecărui partid? De ce încercați să ne ungeți ochii cu munca unui grup de experți asupra scrierii «unor principii care vor sta la baza programului de guvernare»? De asta durează atât, nu-i așa?

Dragi politicieni, lăsați vrăjeala, oferta voastră de guvernare era simplă – Cursul European.

Păi, atunci, vorba clasicului, FOC LA GHETE! : Jos corupția, sus supremația legii, depolitizarea instituțiilor statului, justiția independentă…

Oare e nevoie ca un grup de experți să stea să scrie sorbind din cafele fraze pompoase săptămâni întregi? Luați programul de guvernare al AIE2 și mergeți după el. E nevoie doar să bifați ceea ce ați realizat deja, dacă ați realizat.

Cu ce vă ocupați voi timp de o săptămână ?

Țara fierbe. Mai tare decât fierbeați voi când vă tremurau chiloții gândindu-vă la voturile noastre.

Țara așteaptă de la voi acțiune.

Sau totuși e altceva la mijloc ? Totuși sunt funcțiile, nu ? Nu puteți împărți fotoliul lui Leancă ? Nici pe acel a lui Corman ? Să iasă amorful de președinte să propună ceva, dacă tot nu sunteți în stare să vă înțelegeți. El e garantul stabilității politice. Cel puțin așa ar fi normal să fie.

Acum tot ce pot să zic eu, cetățean al acestei țări, deci, stăpân al vostru: Terminați să ne f***ți mințile și apucați-vă de treabă!

Oricum sunteți previzibili…

Știm cu toții că indiferent de cine și ce fotoliu va ocupa, veți continua să vă săpați unul pe altul – plahotniuci pe filați, filați pe ghimpi și ghimpu pe sine însuși, ca de obicei…

O singură rugăminte am la voi, în calitate de cetățean – de data asta, vă rog frumos, să se soldeze cu dosare penale duse până la capăt și ani reali de pușcărie pentru politicienii corupți sau cei care fac trafic de influență. Asta va însemna cu adevărat o guvernare Europeană.

Nu asta ne-ați promis, treucarilor ?

GABRIEL CĂLIN,
pentru MOLDOVA24

You may also like

Comments are closed.

By