Ce a declarat IOHANNIS în PRIMUL DISCURS în calitate de PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI

iohannis la chisinau
În primul discurs rostit ca preşedinte, după depunerea jurământului în Parlament, Klaus Iohannis a susţinut că „nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie”. După ceremonia din Parlament, la care a participat şi premierul Victor Ponta, Iohannis a mers la Palatul Cotroceni unde a avut loc momentul predării oficiale a mandatului de către Traian Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în discursul rostit în Parlament, că este nevoie de „înţelegerea clară” la nivelul întregii clase politice că „nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie”.

„Este nevoie de înţelegerea clară la nivelul întregii clase politice: nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie”, a spus el.

Iohannis a precizat că şi-ar dori ca la sfârşitul mandatului său „corupţia să nu mai figureze pe agenda publică, instituţiile să funcţioneze pentru cetăţeni”.

Iohannis s-a declarat recunoscător şi onorat de încrederea pe care cetăţenii i-au acordat-o alegându-l preşedinte şi a asigurat că va fi preşedintele tuturor românilor.

”Stau aici, în faţa dumneavoastră, conştient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt recunoscător şi onorat de încrederea pe care cetăţenii României mi-au acordat-o cea de a fi preşedintele lor şi îi asigur că voi fi preşedintele tuturor românilor”, a spus el.

El a adăugat că este ”profund mişcat de dragostea de ţară care a stat în spatele participării la vot, de aspiraţia spre libertate şi proprietate a românilor”.

”Vă mulţumesc vouă, tuturor concetăţenilor mei, pentru că aţi arătat lumii întregi adevărata faţă a României. La 25 de ani după căderea comunismului aţi făcut încă o dată să triumfe democraţia şi participarea”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Garda de onoare îi prezintă onorul lui Traian Băsescu, la plecarea de la Cotroceni

Ceremonia de predare- primire a mandatului de preşedinte.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la intrarea în Palatul Cotroceni de Traian Băsescu şi soţia sa, Maria.

 

PF Daniel adresează binecuvântarea sa noului şef de stat.
Klaus Iohannis devine oficial preşedinte al României.

 

Carmen Iohannis stă la prezidiu alături de noua co-preşedintă a PNL, Alina Gorghiu.

Material redactat în baza informațiilor oferite de Gândul.info

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By