Cazul accidentului rutier cu implicarea militarilor a ajuns în instanță

inst
Procuratura Militară Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a unui militar prin contract al Batalionului 4 din cadrul Regimentului de Rachete Antiaeriene. În acţiunile acestuia procurorii au reţinut încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane, săvîrşită în stare de ebrietate (art.264 alin.(4) Cod penal).

Accidentul s-a produs pe 29 septembrie curent, în jurul orei 22.50 pe traseul R30 la intrarea în or. Căuşeni. Conducînd automobilul personal de model „Seri QQ” şi avîndu-i în calitate de pasageri pe doi camarazi, inculpatul a derapat de pe acostament în curbă, inversîndu-se de cîteva ori. În rezultatul accidentului, unul dintre pasageri – ofiţer prin contract – a decedat, conducătorul automobilului s-a ales cu fractura claviculei, iar un soldat a suferit leziuni corporale uşoare.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii militari au stabilit că înainte de a urca la volan, inculpatul, împreună cu victimele au consumat băuturi alcoolice pe teritoriul unităţii. Fiind audiat de procurori, acesta şi-a recunoscut vinovăţia. Pentru comiterea acestei infracţiuni legislaţia prevede închisoare de la 4 la 8 ani, cu privarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 5 ani.

În cadrul investigaţiilor procurorii au stabilit şi alte încălcări ale regulamentelor militare de către factori de decizie ai unităţii militare. În legătură cu abaterile stabilite, procurorii militari au sesizat comandamentul pentru tragerea la răspundere disciplinară a persoanelor vinovate.

You may also like

Comments are closed.

By