Avocatul Vitalie Ţaulean, cercetat penal pentru huliganism

procuratura

Avocatul Vitalie Ţaulean este cercetat penal de Procuratura sect.Rîşcani al Capitalei pentru comiterea infracţiunii de huliganism, comis în sediul Procuraturii Generale.

Cazul a avut loc în dimineaţa zilei de 17 octombrie curent, cînd avocatul, încălcînd grosolan ordinea publică, fără a deţine un permis a forţat bariera şi a intrat în sediul Procuraturii Generale, insultîndu-l pe procurorul care investiga pretinsele acţiuni ilegale ale factorilor de decizie din cadrul Liceul teoretic “Toader Bubuiog”, conducătorul căruia este soţia avocatului Ţaulean.

Acesta a forţat bariera de la intrarea în sediul instituţiei şi a dat buzna în biroul procurorului chiar în momentul în care urmau a fi audiaţi martorii citaţi în cadrul respectivului proces penal.

La somaţiile legale ale poliţistului de la pază de a se opri, acesta a refuzat, îmbrîncindu-l. După ce a intrat abuziv în biroul procurorului, acesta a început să filmeze cu telefonul mobil şi pe un ton agresiv a comunicat că va reprezenta interesele martorilor, fără a înainta în mod oficial un mandat, lipsindu-l astfel pe procuror de posibilitatea de a afla poziţia persoanelor citate.

Fiind în imposibilitate de-al calma pe avocat, care îl brusca şi ofensa, procurorul a chemat poliţia de gardă pentru a-l înlătura din birou, însă acesta a refuzat să părăsească sediul instituţiei, făcînd scandal pe coridoare şi încercînd de mai multe ori să intre în biroul procurorului pentru a supraveghea şi influenţa declaraţiile martorilor. În continuare, acesta a dat buzna în biroul adjunctului Procurorului General.

Procuratura a sesizat Baroul de Avocaţi asupra depăşirii de către avocatul Ţaulean a limitei eticii profesionale, bunului simţ, comportamentului decent, a perturbat ordinea publică, periclitat activitatea normală a instituţiei publice, a creat prin acţiunile sale impedimente la cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a cazului şi a manifestat acţiuni directe de amestec în activitatea Procuraturii.

You may also like

Comments are closed.

By