Autoturisme furate, în valoare de aproximativ 100.000, descoperite la Albița și Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Albiţa si Sculeni/ I.T.P.F. Iaşi au descoperit o semiremorcă marca Schmitz şi un autoturism marca Skoda Superb, care fuseseră declarate furate din România, respectiv din Spania.

La sfârşitul săptămânii s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Ştefan D., în vârstă de 47 de ani, conducând un ansamblu auto format dintr-un autocamion marca Volvo şi o semiremorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în R. Moldova.

În urma verificărilor, s-a constatat că pentru remorcă este emisă o alertă de către autorităţile din România, aceasta figurând ca fiind declarată furată din data de 18.04.2013. Conducătorul auto a declarat că nu a avut cunoştinţă despre faptul că semiremorca figurează ca fiind furată.

Un alt caz a avut loc pe 21 decembrie a.c., în jurul orei 16.00 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul din Republica Moldova Alexandr P., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Skoda Superb, înmatriculat în R. Moldova.

În urma verificărilor, la fel, lucrătorii vamali au constatat că pentru autoturism este emisă o alertă de către autorităţile din Spania, acesta figurând ca fiind declarat furat din anul 2012.

Șoferu a declarat că la sfârşitul anului 2012, a cumpărat autoturismul în cauză de la un cetăţean din R.Moldova, care se ocupa cu vânzarea-cumpărarea de autovehicule, căruia i-a plătit suma de 14.000 euro. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul figurează ca fiind furat.

În cele două cazuri au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt în primul caz, şi pentru furt calificat în cel de al doilea, iar semiremorca, în valoare de 49.000 lei, şi autoturismul marca Skoda Superb, în valoare de 44.750 lei au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

IMG1

IMG2

IMG3

IMG4

IMG5

You may also like

Comments are closed.

By