AU FOST GĂSIȚI! Criminalii care au stropit o tânără cu acid mărturisesc în detalii cum au planificat totul

retinut acid rascani

Ofiţerii de investigaţii ai IP Râşcani şi angajaţii Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în conlucrare cu procurorii au identificat şi reţinut doi bărbați bănuiţi în cazul victimei stropite în faţă cu o substanţă chimică, care ulterior a decedat la spital. Reţinerea suspecților a avut loc în capitală. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 31 şi respectiv 33 de ani, primul fiind în trecut concubinul victimei.

În cadrul investigațiilor, bănuiţii au declarat, în detalii, circumstanţele atacului asupra victimei. Conform primelor informaţii, aceştia şi-ar fi planificat acţiunile criminale timp de aproximativ două săptămâni, pregătind substanţa chimică în condiţii casnice.

Motivul invocat de fostul concubin, bănuit de organizarea atacului, că între ei ar fi existat nişte relaţii ostile, din cauză că victima intenţiona să se deplaseze peste hotarele ţării la nişte cursuri de perfecţionare. Astfel, individul l-ar fi convins pe al doilea bărbat să execute atacul cu acid, contra sumei de 1 000 dolari SUA, aşteptând în adiacentul blocului unde locuia victima.

În prezent,bănuiții se află în custodia poliţiei capitalei şi sunt cercetaţi penal. Legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 12 până la 15 ani.

Amintim că acum trei zile o tânără, de 29 de ani, a decedat la spital după ce a fost stropită cu acid sulfuric. Femeia a fost atacată chiar în scara blocului în care locuia, pe str. Andrei Doga. Ea a fost internată în stare de şoc gr. I, cu leziuni grave în regiunea feţei şi a gâtului pe o suprafaţă de 8%.

You may also like

Comments are closed.

By