Ambasadorul SUA în Moldova s-a întâlnit cu Voronin și Ghimpu

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William H. Moser, a avut întrevederi cu preşedintele PCRM, Vladimir Voronin și cu liderul PL, Mihai Ghimpu. Întâlnirea cu cei doi lideri de partide a avut loc astăzi, însă, la ore diferite.

voronin moser
În cadrul întrevederii cu Vladimir Voronin, cei doi au discutat despre rezultatele scrutinului electoral din 30 noiembrie 2014. Preşedintele PCRM s-a plâns că alegerile parlamentare s-au desfăşurat cu abateri grave de la normele legale. Voronin a menţionat și faptul că CEC şi Ministerul Justiţiei nu au executat decizia definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel cu privire la suspendarea înregistrării partidului-clonă PCR. De asemenea, potrivit lui Voronin, o încălcare a reprezentat şi proasta funcţionare a Registrului de stat al alegătorului. În plus, autoritatea electorală a evitat să se implice activ în verificarea bugetelor reale investite de concurenţi în campania electorală.

La rîndul său, William Moser a accentuat că ţara noastră are nevoie de reforme adevărate, iar cei care vor guverna ţara trebuie să fie conştienţi că lupta cu corupţia trebuie să devină o prioritate. Diplomatul American a declarat că Moldova are nevoie de organe de conducere competente şi necorupte.

ghimpu moser
Și la întrevederea cu Mihai Ghimpu, oficialul a menționat că Moldova nu trebuie să se abată de la drumul spre Uniunea Europeană, dar trebuie să scape de corupție.

„Viitorul european trebuie să fie principala prioritate a republicii. La fel de important este ca în funcții să fie numite persoane competente și necorupte. Noi suntem conștienți că dacă nivelul de corupție rămâne neschimbat, alegerile anticipate sunt foarte aproape” – a accentual ambasadorul SUA.

Liderul PL a menţionat că partidul său nu se va abate de la drumul pe care a pornit și va lupta pentru a construi acasă o guvernare europeană: „RM are o singură cale: – Calea europeană, funcționarea valorilor și nu a intereselor. Ba mai mult, influența politică asupra organelor de drept trebuie să dispară, alt fel, trebuie aduși oameni din afară. Eu nu am dreptul să pun PL-ul la sinucidere. Nu e proprietatea mea, dar este speranța cetățenilor. Democrația este data pentru binele oamenilor, de aceea noi suntem în opoziţie faţă de corupţie, contrabandă, încălcarea legii şi a folosirii banului public în interesul propriu şi nu al cetăţenilor” a ținut să menționeze Mihai Ghimpu.

You may also like

Comments are closed.

By