AirAsia: Mai multe fragmente de avion şi cadavre, văzute plutind pe mare (FOTO)

air asia

Mai multe cadavre, dar şi bucăţi din epava avionului Air Asia, dispărut duminică dimineaţă, au fost văzute plutind pe mare de echipele de căutare. Mai mult, serviciile de intervenţie au detectat un obiect mare pe fundul apei, despre care se crede că ar fi aeronava. Printre cele 10 obiecte văzute plutind pe mare se află o vestă de salvare, o plută, un tobogan gonflabil şi o uşă, potrivit unui anunţ făcut de Forţele Navale din Indonezia, notează RomaniaTV.

Acestea se află la aproximativ 10 kilometri de locul unde se afla Airbusul în momentul în care a pierdut contactul cu turnul de control. Autorităţile au anunţat că vor trimite elicoptere în zonă imediat ce vremea le va permite.

_79979889_025238716-1

20a1156972a3c5e53d710dbae7ecd9382b540b1b

INDONESIA-SINGAPORE-MALAYSIA-AVIATION-AIRASIA

UPDATE: Autorităţile din Indonezia au anunţat că o navă de război a recuperat peste 40 de cadavre în timpul operaţiunilor de căutare a avionului AirAsia. Operaţiunile sunt în curs de desfăşurare, iar numărul cadavrelor recuperate creşte.

Între timp, au apărut primele ipoteze privind cauzele tragediei. Avionul trebuia să aterizeze în Singapore la ora locală 8.30, adică două şi jumătate, ora României, însă a fost dat dispărut cu aproximativ două ore înainte.

Potrivit unor experţi, avionul zbura cu circa 160 de kilometri pe oră mai încet decât ar fi trebuit pentru altitudinea la care se afla în momentul în care a intrat în furtună. Deşi aeronavele Airbus A320 sunt moderne, radarele cu care sunt echipate au uneori probleme. Astfel că este posibil ca piloţii să nu îşi fi dat seama cât de rea era vremea. Pe de altă parte, cu numai câteva momente înainte ca avionul să dispară, piloţii ceruseră permisiunea să zboare mai sus. Nu li s-a acordat, însă, dreptul, pentru că în zonă se aflau foarte multe alte aeronave şi exista riscul unei ciocniri.

La bordul avionului Air Asia se aflau 162 de persoane, dintre care 17 copii. Cei mai mulţi pasageri erau din Indonezia, însă erau şi călători din Franţa sau Marea Britanie. Avionul zbura pe ruta Surabaya-Singapore şi a dispărut deasupra Mării Java, la jumătatea distanţei.

Aeronava s-ar fi prăbuşit în Marea Java, în apropiere de Insula Belitung, însă informaţiile nu au fost confirmate încă oficial.

You may also like

Comments are closed.

By