ADRESAREA LUI RENATO USATÎI CĂTRE POPOR

usatii

Stimați compatrioți!

[dropcap1]E[/dropcap1]chipa noastră a parcurs o cale anevoiosă, iar astăzi în Moldova există zeci și chiar sute de mii de oameni care se ghidează după sloganul ”Puterea e în adevăr”. Mulțumesc tuturor susținătorilor noștri, care au fost alături de mine și formațiunea nostră pe parcursul acestui an, care au susținut și chiar au votat Partidul ”PATRIA”, chiar și după ce a fost exclus în mod abuziv și ilegal din cursa electorală.

Apreciez contribuția enormă adusă de activiștii Partidului Politic ”PATRIA” la rezultatul pe care l-am fi obținut dacă nu am fi fost eliminați din cursa electorală. Sunt absolut convins că ”PATRIA” ar fi ocupat, cel puțin, locul doi la aceste alegeri. Vă mulțumesc pentru activitatea, încrederea, devotamentul și curajul de care ați dat dovadă. Doar datorită vouă am devenit o forță politică împortantă în Republica Moldova.

[dropcap2]A[/dropcap2]stăzi, putem afrima cu certitudine că victoria ne-a fost furată. De asemena, a fost furată victoria forțelor de stânga, a unei eventuale coaliții de stânga, care ar fi putut obține mai mult de 60 de mandate în viitorul Parlament.
Alegerile parlamentare nu au fost libere și sunt cele mai nedemocratice din istoria Republici Moldova de la proclamarea independenței până în prezent. Excluderea partidului ”PATRIA” din cursa electorală a compromis categoric legitimitatea scrutinului din 30 noiembrie și, respectiv, a viitoarei guvernări.

Alegerile au decurs cu o mulțime de încălcări, inclusiv prin limitarea accesului la vot pentru cetățenii moldovenii aflați în Federația Rusă. Partidele care au venit la putere nu vor fi preocupate de problemele țării, ci de modul prin care își vor menține influența și autoritatea personală și de ceea ce au făcut în ultimii cinci ani – să fure și să mintă.

[dropcap2]C[/dropcap2]onsider că responsabilitatea pentru tot ce s-a întâmplat, pentru tot ce își permite actuala guvernare în interese personale, îi revine în întregime liderului PCRM, Vladimir Voronin, care a renunțat la luptă și a ajuns la o înțelegere cu hoții din alianța proeuropeană și și-a trădat propriul partid, colegii și țara.

Astfel, lipsa unei opoziții adevărate a permis actualei guvernări să se răfuiască cu partidul de opozție incomod – ”PATRIA”, prin urmărirea și arestarea foștilor membri ai PCRM, învinuindu-i de extremism și chiar de tentativă de lovitură de stat. Cel mai rău e că, astfel, ei au privat oamenii de speranța la o viață mai bună.

Îi îndemn pe susținătorii mei să nu dispere. Am fost lipsiți în mod josnic de a participa la alegeri, dar nu am pierdut lupta. Avem un avantaj moral în fața bandiților, care astăzi sunt gata să continuie să fure țara în următorii patru ani.
Suntem cinstiți, iar de partea noastră este adevărul, care va triumfa împreună cu noi.

[dropcap2]E[/dropcap2]chipa partidului nostru va continua să-și întărească pozițiile și se va pregăti pentru o adevărată luptă politică. Am devenit cel mai puternic partid extraparlamentar de opoziție din Moldova. Acum sarcina noastră este să criticăm guvernarea, să demascăm schemele ei criminale și să ne pregătim de alegerile locale. Suntem absolut convinși că viitoarea coaliție de guvernare se va menține cel mult până la alegerile locale, pe care le vom organiza concomitent cu alegerile parlamentare anticipate.

Poporul nu va tolera hoții și politicienii corupți, care au rămas la putere, iar partidul nostru are toate șansele să câștige anul viitor alegerile locale în majoritatea localităților din țară, dar și să obțină un rezultat bun la alegerile parlamentare anticipate, care sunt inevitabile.

Nu recunoaștem rezultatele alegerilor din 30 noiembrie, deoarece s-au desfășurat cu abateri seriose de la normele democratice și încălcări grave ale legislației naționale și internaționale, iar comportamentul Comisiei Electorale Centrale poate fi calificat drept o fărădelege flagrantă.

[dropcap2]C[/dropcap2]erem demisia Comisiei Electorale Centrale și a președintelui acesteia Iurie Ciocan, care este controlat de guvernare și acționează la indicațiile acesteia. Anume el este responsabil de numeroasele încălcări grave produse, inclusiv de defectarea așa-numitului Registru Electronic al Alegătorilor, implementarea căruia a calificat-o drept o mare performanță. Îndeplinind indicațiile actualei guvernări, CEC a exclus ”PATRIA” din cursa electorală, iar astfel a privat sute de mii de cetățeni de dreptul constituțional la libertatea de exprimare.

Nu vom uita de nimeni. Nu vom uita nici de bune, nici de rele. Toți vor răspunde pentru cele săvârșite. Bandiții vor merge la pușcărie, iar oamenii cinstiți vor trăi mai bine.
Lupta noastră abia începe. Victoria noastră este inevitabilă! Numai înainte!

Mereu alături de Dvs., Renato Usatîi!

You may also like

Comments are closed.

By