11 braconieri moldoveni prinși de polițiști (FOTO)

11 moldoveni au fost documentați și amendați pentru încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră, cu scop de a pescui și vâna, la fel au fost ridicate în vederea confiscării două arme și patru cartușe, o barcă și o undiță electrică, 200 metri de plasă și 15 kg de pește.

braconaj
Trei cazuri au fost înregistrate de inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, în timpul efectuării misiunilor de serviciu în zona de responsabilitate. Cel mai semnificativ a avut loc pe direcţia Slobozia Mare – Tulucești, patrula a depistat două persoane ce se deplasau dinspre linia de frontieră. În urma controlului asupra acestora, polițiștii de frontieră au constatat că bărbații se aflau în zonă cu scopul de vânătoare, fără a deține permisiunea de rigoare. Bărbații aveau arme IJ-58 și TOZ-58, precum și 4 cartușe calibrul 16 mm. Cei doi s-au dovedit a fi locuitori ai satului Văleni,raionul Cahul, cu vârste de 29 și 31 de ani, aceștia nu aveau asupra lor niciun act de identitate și nici permise de port armă, legalitatea deținerii lor urmează a fi stabilită.

O barcă, 200 metri de plasă și 10 kg de pește, prins ilegal, au fost ridicate de la doi tineri cu vârste de 28 și 32 de ani, din satul Slobozia Mare. Duminică, 7 decembrie curent, în jurul orei 7.15, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Brânza a observat pe lacul Beleu o barcă în care se aflau două persoane. Polițiștii de frontieră au așteptat până aceștia au revenit la mal, ulterior li s-au efectuat controlul și legitimarea în cauză. Pentru ieșirea cu barca pe apele de frontieră fără înștiințarea prealabilă, bărbații au fost amendați cu câte 400 lei fiecare. Cei doi, împreună cu ustensilele de pescuit, au fost preluați de lucrătorii rezervației naturale Prutul de Jos, în zona căreia pescuitul și vânatul este strict interzis, pentru a răspunde încălcării comise.
Un caz similar a fost înregistrat și în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Cahul, unde au fost identificați alți doi moldoveni, care pescuiau într-un afluent al râului Prut, pe timp de noapte și cu undiță electrică. În momentul constatării faptei a fost descoperită şi o cantitate de 5 kg de peşte, care a fost reținută şi transmisă Serviciului Piscicol Cahul.

braconaj 2

Notă: Angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 11 luni ale anului 2014, au înregistrat 584 de cazuri de încălcare a regimului de frontieră cu implicarea a 1028 de persoane, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2013, numărul acestora s-a majorat (515 cazuri, 890 persoane). Un număr mare de acțiuni ilegale îl reprezintă braconajul piscicol și cinegetic, dar și defrișarea fâșiilor forestiere. Astfel, inspectorii de frontieră au reținut 248 de persoane pentru braconaj şi 47 pentru tăierea ilegală a pădurii.

You may also like

Comments are closed.

By