4.2 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

Voronin insistă ca Partidul lui Dodon să fie scos din alegeri

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Potrivit unei surse anonime din cadrul PCRM, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin insistă pe ideea ca Partidul Socialiștilor să fie scos din cursa electorală. Voronin este gata să ofere în schimb voturile care nu le ajung liberal-democraților și democraților pentru formarea viitorului Guvern. Totodată există probabilitatea să fie delegat un grup de deputați ”trădători” care vor vota pentru premier, informează actualitati.md.

În același timp, președintele PCRM cere să fie majorat pragul electoral pentru socialiști, în cazul în care aceștia nu vor fi scoși din alegeri.

Despre aceasta s-a discutat, astăzi dimineață, în cadrul ședinței staff-ului electoral al PCRM.

Tot astăzi, după ședință, potrivit surselor din PCRM, a avut loc o întâlnire secretă a reprezentanților PCRM, PLDM și PDM.

Informația privind intențiile de a scoate PCRM din cursa electorală a fost confirmată și de surse din cadrul Comisiei Electorale Centrale.

Menționăm că doi reprezentanți din partea PCRM din cadrul CEC au votat pentru excluderea din alegeri a partidului ”Patria”. Acum partidele de la guvernare și comuniștii recurg la lichidarea celei de-a doua formațiuni politice de opoziție. Tot astăzi, liderul PSRM, Igor Dodon desfășoară întâlniri cu șefii misiunilor diplomatice, acreditate în Moldova, iar la 14.45 va susține un briefing la CEC.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img