VIDEO // DESCINDERI la Ialoveni!

alcool

Ofițerii de investigații în comun cu colegii de la urmărire penală din cadrul Poliției de Frontieră, sub conducerea Procuraturii Generale a R.Moldova, au efectuat ieri, 26 noiembrie 2014, un şir de descinderi pe raza orașului Ialoveni. Acțiunile acestora au vizat destructurarea unui grup specializat în organizarea şi dirijarea unei scheme de contrabandă cu alcool etilic la nivel naţional.

În rezultatul perchezițiilor realizate, polițiștii de frontieră au depistat și ridicat unităţi de transport de mare tonaj și remorci, cu locuri special amenajate, care erau utilizate la transportarea ilicită a alcoolului etilic atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi peste frontiera de stat, în special pe segmentul de Sud-Est, Sud şi Nord-Est al ţării. La fel, au fost descoperite aproximativ 50 mii litri de alcool etilic, de înaltă calitate, estimat la suma de circa 4.000.000 lei, fără acte de proveniență, ce urma a fi transportat peste frontiera de stat, fără achitarea taxelor stabilite prin lege.

Descinderile s-au desfăşurat urmare a valorificării informațiilor operative, acumulate de polițiștii de frontieră în privinţa grupului criminal, pe parcursul a 3 luni de zile.

În baza probelor administrate la moment, s-a stabilit că gruparea îşi desfăşura activitatea infracţională de aproximativ 5 ani de zile. Liderii grupării sînt originari din orașul Ialoveni, iar activitatea ilegală au camuflat-o prin înregistrarea unei companii specializate în transportul rutier de mărfuri şi bunuri, cu atragerea în schema infracţională a unor factori de decizii de la întreprinderile producătoare de alcool etilic.

În prezent, pe cauza dată se desfăşoară acţiuni procesual-penale şi măsuri speciale de investigaţii întru stabilirea circumstanțelor şi identificarea tuturor complicilor şi persoanelor culpabile la comiterea infracţiunii.

Anterior, subdiviziunile specializate ale Departamentului Poliţiei de Frontieră au ridicat în rezultatul percheziţiilor din gospodăria unui cetăţean originar din localitatea Tîrnova, raionul Edineţ, o cantitate semnificativă de alcool etilic predistinată pentru a fi scoasă ilicit de pe teritoriul Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By