VIDEO // Declarațiile tânărului din Ciadîr-Lunga, reținut pe Aeroport, care urma să lupte în Lugansk, Ucraina

extremist

Serviciul de Informaţii şi Securitate a publicat imagini video cu declarațiile tânărului reținut pe 28 octombrie curent pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Este vorba despre Artur C.locuitor al or. Ceadîr-Lunga. În timpul verificării bagajului acestuia, sosit cu avionul Moscova-Chişinău, poliţiştii de frontieră şi vameşii au găsit echipament militar cu elemente distinctive ale insurgenţilor separatişti din Ucraina, precum şi accesorii pentru arme şi muniţii.

5

4

3

2

Tânărul urma să se implice în calitate de mercenar în conflictul armat din estul Ucrainei, dar şi în acţiuni de consolidare pe teritoriul ţării a unor organizaţii anticonstituţionale.

În urma acţiunilor de anchetă efectuate, persoana a recunoscut că urma să lupte alături de extermiștii dintr-un batalion din orașul Lugansk, Ucraina, iar echipamentul l-a procurat din Rusia. În plus acesta a declarat că deține informații precum că Transnistria și Găgăuzia urmează a fi atacate, spre sfârșitul anului, de forțele armate ale NATO și România.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By