MESAJ de la Iurie Leancă pentru tineri (VIDEO)

leanca

Prim-ministrul Iurie Leancă încurajează tinerii, într-un spot video, să își depună dosarele de candidatură pentru concursul Gala Studenților Originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova”, ediția a II-a.

„În acest an, organizăm pentru a doua oară Gala Studenților Originari din Republica Moldova, un eveniment prin care celebrăm excelența, originalitatea și inovația. Un eveniment care vă adună pe voi, acasă, tinerii plecați la studii în diverse colțuri ale lumii. Vă îndemn să participați la concurs! Fiți activi, veniți să ne povestiți despre planurile voastre. Voi sunteți cei care vorbiți lumii despre Moldova. Acum este rândul Moldovei să vorbească despre voi – acasă!”, a spus șeful Executivului.

Obiectivele principale ale concursului constau în identificarea, recunoașterea și promovarea celor mai buni studenți originari din Republica Moldova, care își fac studiile în afara țării și care au atins rezultate remarcabile în plan academic și extracurricular la nivel internațional.

Premiile vor fi acordate pentru categoriile „Studentul Anului din SUA și Canada”, „Studentul Anului din Europa de Vest”, „Studentul Anului din Europa Centrală și de Est”, „Studentul Anului din Restul lumii”, „Studentul Anului din Străinătate”.

Participanții la Gala studenților vor fi selectați de către un juriu format din personalități marcante din mediul academic și instituțional din Republica Moldova. Condițiile privind depunerea dosarului de candidatură și datele de contact ale organizatorilor proiectului sunt accesibile online, la adresa: www.galastudentilor.md. La concurs pot participa studenții originari din Republica Moldova care își fac studiile în anul 2014/2015 la universități din străinătate la ciclurile universitare Licență, Masterat, Doctorat, inclusiv cei care au absolvit o astfel de instituție în anul 2014.

Câștigătorii premiilor vor fi anunțați pe 27 decembrie 2014, în cadrul unei ceremonii oficiale, la Chișinău.

Proiectul Gala Studenților Originari din Republica Moldova „Excelență Academică pentru Moldova” a fost lansat, în premieră, în anul 2013, de către Asociația Studenților Moldoveni din Franța ”Jeunes Moldaves”, în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora.

You may also like

Comments are closed.

By