Veste bună pentru moldoveni! Se vor putea întoarce la muncă în Rusia, FĂRĂ RESTRICȚII

gara

Astăzi, Serviciul Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse a luat o decizie istorică, prin care migranţii muncitori moldoveni, care au asupra lor încălcări ale legislaţiei migraţioniste a FR, vor putea reveni în Moldova în perioada 5-30 noiembrie curent, după care se pot întoarce liber în Rusia pentru a-şi începe activitatea de muncă liber, fără careva restricţii, fiind anulate toate sancţiunile anterioare.

O decizie în acest sens a fost luată în timpul unei întrevederi dintre preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, însoțit de Zinaida Greceanîi și conducătorul Serviciului Federal de Migraţie rus (SFM), Constantin Romodanovski.

„La solicitarea socialiştilor, SFM a adoptat următoarea decizie: toţi cetăţenii Moldovei, care pleacă din Rusia în perioada 5-30 noiembrie, obţin posibilitatea de a reveni nestingherit în Rusia. Altfel spus, toţi moldovenii, care ies din ţară, le sînt anulate toate încălcările din baza de date a SFM al FR şi, la revenire, aceste persoane îşi vor putea relua activităţile în FR liber”, a anunţat Dodon, potrivit Serviciului de presă al PSRM.

Menţionăm că este vorba despre unul dintre primele rezultate, la care s-a ajuns în urma întrevederii liderului PSRM, Igor Dodon, cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, care a avut loc pe data de 4 noiembrie curent.

În cadrul întrevederii cu şeful SFM de săptămîna trecută, Igor Dodon a solicitat să le fie acordată migranţilor muncitori moldoveni, care au asupra lor încălcări ale legislaţiei migraţioniste a FR, posibilitatea de a veni în Moldova, revenind mai apoi liber în Rusia fără ca să le fie aplicate restricţii. Solicitarea a mai fost condiţionată de faptul că Guvernul RM a decis să deschidă pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, doar 5 secţii de votare în Federaţia Rusă, destinate celor 700 mii de migranţi muncitori, aflaţi pe teritoriul acestei ţări.

Astfel, conform deciziei SFM, cel puţin 240 mii de cetăţeni moldoveni, care au comis încălcări ale legislaţiei migraţioniste a FR, în perioada 5-30 noiembrie, vor putea veni în Moldova, după care se vor putea întoarce în Rusia, pentru a-şi relua activitatea de muncă liber, fără restricţii fiind anulate toate sancţiunile anterioare.

You may also like

Comments are closed.

By